Κυριακή 26 Μαΐου 2019,

Πουλήθηκε η μονάδα γενικών ασφαλίσεων της Ergo στη Ρωσία

Η ERGO International AG ανακοίνωσε την πώληση της Ρωσικής θυγατρικής της και συγκεκριμένα την μονάδα ασφαλίσεων περιουσίας-ατυχημάτων στην ρωσική Reso-Garantia. Η ασφαλιστική εταιρεία που εδρεύει στη Μόσχα παρέχει μια σειρά ασφαλιστικών προϊόντων και υπηρεσιών για ιδιώτες και νομικά πρόσωπα στη Ρωσία και διεθνώς, περιλαμβανομένης της κάλυψης υγείας, της περιουσίας, των υποθηκών, των ταξιδιών, των ατυχημάτων, της ασφάλισης ζωής και αστικής ευθύνης, καθώς και των αντασφαλιστικών προϊόντων. Εκπρόσωποι και των δύο επιχειρήσεων υπέγραψαν την πώληση χωρίς να αποκαλύψουν λεπτομέρειες σχετικά με την τιμή αγοράς.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, η RESO-Garantia αποκτά το 100% των μετοχών της ERGO Non-Life και αναλαμβάνει ολόκληρη την εταιρεία, συμπεριλαμβανομένου του χαρτοφυλακίου πελατών και των συστημάτων πληροφορικής. Η αλλαγή ιδιοκτησίας της ERGO Non-Life Russia δεν θα επηρεάσει με κανένα τρόπο τις υποχρεώσεις έναντι των σημερινών πελατών της ERGO.

Τα έσοδα από ασφάλιστρα της ρωσικής θυγατρικής ασφαλιστικής εταιρίας ανήλθαν συνολικά σε 103,4 εκατ. Ευρώ το 2017 (GWP) και η εταιρεία κατείχε την 17η θέση στον κλάδο γενικών ασφαλίσεων της Ρωσίας. Τον Οκτώβριο του 2018, η ERGO είχε πούλησει τη μονάδα ασφαλειών ζωής στη Rosgosstrakh.

«ΣΤΗΝ RESO-Garantia βρήκαμε έναν επενδυτή που έχει εντυπωσιακό και αποδεδειγμένο ιστορικό στην ρωσική ασφαλιστική αγορά», τονίζει ο Alexander Ankel, Διευθύνων Σύμβουλος της ERGO International AG. «Χρησιμοποιώντας ένα από τα πιο ολοκληρωμένα δίκτυα υποκαταστημάτων στη Ρωσία με περισσότερα από 900 καταστήματα και γραφεία πωλήσεων, η RESO-Garantia έχει την ιδανική θέση για να εξυπηρετεί εκατομμύρια πελάτες με εξατομικευμένα ασφαλιστικά προϊόντα.».

Δημοσιογραφικό Τμήμα

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα