Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018,

Ποιος θα προλάβει να μπει στην αγορά του Ιράν;

της Έλενας Ερμείδου

Πλάνα για να μειώσει τα προστατευτικά μέτρα τα οποία θέτουν περιορισμούς στους τοπικούς ασφαλιστές του Ιράν έλαβε πρόσφατα η κυβέρνηση της χώρας με στόχο να ομαλοποιηθούν οι επιχειρήσεις και οι αναλογίες που αντασφαλίζονται από το Κεντρικό Γραφείο Ασφάλισης του Ιράν.

Υπό το τρέχον κανονισμό, οι Ιρανοί ασφαλιστές είναι υποχρεωμένοι να εκχωρήσουν το 15% των ασφαλίστρων που προέρχονται από το κλάδο των Γενικών Ασφαλίσεων και το 25% των ασφαλίστρων που προέρχεται από το κλάδο Ζωής. Στα επόμενα ωστόσο 5 χρόνια και μέχρι το 2022, η αναλογία αυτή θα μειωθεί.

Οι κυρώσεις των Ηνωμένων Εθνών ήρθησαν τον Ιανουάριο του 2016. Εκτοτε το πρώτο πράγματα που ξεκίνησε να γίνεται με γοργούς ρυθμούς ήταν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ιρανών και παγκοσμίων αντασφαλιστών.

Στο τρέχον έτος ένας αριθμός παγκοσμίων αντασφαλιστών όπως η Munich Re, η GIC Re και η SCOR υπέγραψαν συμφωνίες και ξεκίνησαν να δουλεύουν με την αγορά του Ιράν.

Το 2016 τα In 2016, Lloyd’s και η μεσιτική Ed ήταν μεταξύ αυτών που αναζητούσαν ευκαιρίες για να ανανεώσουν τις γραμμές παραγωγής τους.

Σύμφωνα με την A.M. Best το 2014 τα μεικτά ασφάλιστρα στο Ιράν διαμορφώθηκαν στα 7,5 δισεκ. δολάρια μετατρέποντας την χώρα ως την μεγαλύτερη ασφαλιστική αγορά της περιοχής.

Ωστόσο, η A.M. Best  τονίζει ότι στην ασφαλιστική αγορά του Ιράν διακρίνεται έντονη σύγκρουση συμφερόντων καθώς ο μεγαλύτερος αντασφαλιστής της χώρας Bimeh Markazi λειτουργεί επίσης και ο ρυθμιστής της ασφαλιστικής αγοράς.

Πηγή: sofokleousin.gr

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα