Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018,

Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών σε ξενοδόχο για ασφαλιστική απάτη

Ο επιχειρηματίας παρέστησε ψευδώς στην Interamerican ότι η αιτία της καταστροφής από φωτιά του ξενοδοχείου του οφειλόταν σε εμπρησμό εκ προθέσεως από άγνωστο άτομο.

Ένα χαρακτηριστικό περιστατικό έρχεται να αναδείξει τις πολιτικές και πρακτικές αντιμετώπισης της απάτης που οφείλουν να εφαρμόζουν οι ασφαλιστικές εταιρείες, στο επίπεδο των ποιοτικών απαιτήσεων του νομοθετημένου πλαισίου της Φερεγγυότητας (Solvency II) και της προστασίας τους από σχετικούς κινδύνους.

Συγκεκριμένα, στις 19 Ιουνίου το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επέβαλε σε κατηγορούμενο συνολική ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, για την πράξη της απάτης σε βαθμό κακουργήματος, καθώς και για την πράξη της απάτης σχετικής με τις ασφάλειες, αφού με πρόθεση και σκοπό να αποκομίσει όφελος από την ασφαλιστική σύμβαση, παρέστησε ψευδώς στην Interamerican ότι η αιτία της καταστροφής από φωτιά του ξενοδοχείου του οφειλόταν σε εμπρησμό εκ προθέσεως από άγνωστο άτομο.

Η Interamerican έχει αναπτύξει και ενσωματώσει στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της πολιτική και διαδικασίες για την πρόληψη και καταπολέμηση της απάτης, που περιλαμβάνουν την ενημέρωση του ανθρώπινου δυναμικού της για τις μορφές απάτης και τους κινδύνους που επιφυλάσσουν για την εταιρεία, καθώς επίσης διαδικασίες και ψηφιακά εργαλεία διερεύνησης περιστατικών.

Η θωράκιση έναντι της απάτης είναι για την Interamerican εξίσου σημαντική με την οφειλόμενη συνέπεια εκπλήρωσης των υποχρεώσεών της προς τους πελάτες. Επισημαίνεται ότι η εταιρεία κατέβαλε, πέρυσι, ειδικά για ζημιές γενικών ασφαλίσεων (κατοικία, αυτοκίνητο, αστικές ευθύνες κ.ά.) 65,5 εκατ. ευρώ, έχοντας διαχειριστεί αποτελεσματικά και με διαφανείς διαδικασίες 58.452 περιστατικά, υπογραμμίζει η εταιρία.

Πηγή: euro2day.gr

 

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα