Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018,

Ποια είναι τα λάθη με τα πρόστιμα στα ανασφάλιστα αυτοκίνητα και πως θα αντιμετωπιστούν;

 Όπως ανέφερε σε ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΙ, ο κ. Νίκος Μαυραγάνης, υφυπουργός Μεταφορών, υπάρχουν λάθη στα ειδοποιητήρια για τα πρόστιμα σχετικά με τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, τονίζοντας πως  θα διορθωθούν τα λάθη σε όσους έλαβαν τα πρόστιμα, προσκομίζοντας τα αντίστοιχα έγγραφα ώστε να διαγραφούν από την λίστα και να μη χρεωθούν.

Ο κ. Μαυραγάνης τόνισε ότι θα υπάρξει παρέμβαση για όσους έχουν πληρώσει τα ασφάλιστρα του αυτοκινήτου τους και τους ήρθε ειδοποιητήριο αλλά και για όσους τα οχήματά τους έχουν κλαπεί ή καταστραφεί.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι το υπουργείο μεταφορών δεν επικοινωνεί με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Σε δηλώσεις του στον Realfm 97,8,  για το φλέγον ζήτημα των ανασφάλιστων οχημάτων ανέφερε τα εξής:
«Πιθανόν να είναι βαρύ το πρόστιμο των 250 ευρώ. Οπωσδήποτε πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι ανασφάλιστο όχημα δεν μπορεί να υπάρχει και είναι εντελώς απαγορευτικό. Υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που πρέπει να εξαιρεθούν, παραδείγματος χάριν υπάρχει το ζήτημα από το 2012 και εντεύθεν, το ασφαλιστήριο συμβόλαιο δεν ξεκινά την ισχύ του εάν δεν έχουν καταβληθεί τα χρήματα πρώτα, δεν ήταν έτσι παλιά. Παλιά ίσχυε ότι ανανεώνεται για μία ακόμη φορά το ασφαλιστήριο, εφόσον υπάρχει προηγούμενο, και εάν η ασφαλιστική εταιρεία καταγγείλει ότι δεν έχουν καταβληθεί τα χρήματα τότε ανακαλείται το ασφαλιστήριο. Όμως, έπειτα από αυτό που ισχύει από το 2012 και μετά πρέπει να καταβάλεις τα χρήματα πρώτα. «Κάποιοι άνθρωποι βάζουν τα χρήματα από μία τράπεζα για να πάνε στην άλλη τράπεζα που είναι ο λογαριασμός της ασφαλιστικής εταιρείας, καθυστερούν μία με δύο ημέρες και εκεί εμφανίζεται ένα κενό στην ασφάλιση για κάποιες ημέρες. Είναι μία περίπτωση που πρέπει να τη δούμε ξεχωριστά, διότι πράγματι αρκετοί συμπολίτες μας έχουν πέσει σε αυτό το κενό χωρίς να το γνωρίζουν…Επειδή το σύστημα του υπουργείου Οικονομικών με το ασφαλιστικό σύστημα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών δείχνει πότε εκδόθηκε το ασφαλιστήριο και όχι πότε πληρώθηκε υπάρχει αυτό το κενό. Υπάρχει και η κατηγορία των ανθρώπων που έχουν καταθέσει πινακίδες και οι οποίοι προφανώς δεν κυκλοφορούν το όχημα τους και αυτοί πρέπει να εξαιρεθούν».

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του στην εκπομπή του ΣΚΑΙ:

 

 

 

 

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα