Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018,

Πλαστά συμβόλαια και στη Μυτιλήνη

Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές οι οποίοι δραστηριοποιούνται στη Μυτιλήνη μίλησαν στο Insuranceforum.gr για την κατάσταση που επικρατεί στη Μυτιλήνη όσον αφορά τα ανασφάλιστα οχήματα και την συμπεριφορά των καταναλωτών η οποία δεν διαφέρει από το χαοτικό περιβάλλον που επικρατεί σε όλη την Ελλάδα μετά από την κινητοποίηση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημόσιων Εσόδων όσον αφορά τον έλεγχο ανασφάλιστων οχημάτων.

Αναστάτωση έχουν προκαλέσει  και στη Μυτιλήνη  οι περιπτώσεις των πλαστών ασφαλιστήριων συμβολαίων όπως μας ανέφεραν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές που δραστηριοποιούνται στο νησί, αναφερόμενοι σε περιπτώσεις συναδέλφων τους που δυσφημίζουν τον ασφαλιστικό κλάδο. Οι επαγγελματίες του κλάδου προτρέπουν τους καταναλωτές όταν εντοπίζουν τέτοιες περιπτώσεις να τις καταγγέλλουν άμεσα.

Η κα. Ανίκα Γιαννέλη, η οποία δραστηριοποιείται στη Μυτιλήνη μας ανέφερε πως υπάρχει κινητικότητα στα ασφαλιστικά γραφεία. Πέρα από αυτό όμως, τα ασφαλιστήρια συμβόλαια που εκδίδονται είναι μικρής διάρκειας, ενός μήνα ή τρίμηνα και πάντα με βασικές καλύψεις. Επιπλέον, όπως συμπλήρωσε αρκετοί καταθέτουν πινακίδες και κυκλοφορούν με τα οχήματα τους χωρίς να τους ενδιαφέρει, κάτι που συμβαίνει κυρίως στα χωριά.

Ειδικά όταν η μείωση του πρόστιμου από τα 250 ευρώ, μειώνεται στα 100 ευρώ δεν τους «καίει» και τόσο η συνέπεια των κυρώσεων.

Όπως δήλωσε η ίδια: « Όταν έμαθαν για το παράβολο των 250 ευρώ, έτρεξαν να τα ασφαλίσουν. Όταν έμαθαν για το πρόστιμο των 100 ευρώ στα μηχανάκια απλά κατέθεσαν πινακίδες. Τέλος, καλό θα ήταν να υπάρχει διαφημιστικό μήνυμα στην τηλεόραση από την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος. Ο κόσμος μετά την απόσυρση του παράβολου, απλά είναι παραλία.. και το έχει ήδη ξεχάσει..! »

Ο κος Σπύρος Φραντζής, ο οποίος διαθέτει ασφαλιστικό γραφείο στη Μυτιλήνη με τη σειρά του δήλωσε πως  η κίνηση είναι εξαιρετικά χαμηλή και οι καταναλωτές περιμένουν την τελευταία στιγμή για να ασφαλίσουν το όχημα τους, έτσι αναμένεται αυξημένη κίνηση σήμερα και αύριο στα ασφαλιστικά γραφεία.

Όσον αφορά τον αριθμό των ανασφάλιστων οχημάτων είναι εξαιρετικά μεγάλα τα ποσοστά και όπως μας ανέφερε υπάρχει μεγάλος αριθμός πλαστών ασφαλιστήριων συμβολαίων που βρέθηκε να εκδίδουν συγκεκριμένοι διαμεσολαβητές(δείτε σχετικό ρεπορτάζ του insuranceforum.gr) και τέλος όπως τόνισε θα πρέπει οι καταναλωτές όταν εντοπίζουν περιπτώσεις απατεώνων διαμεσολαβητών να τους καταγγέλλουν άμεσα.

H κα Ανίκα Γιαννέλη διαθέτει το δικό της Ασφαλιστικό γραφείο στη Μυτιλήνη επί της οδού Αεροπόρου Γιανναρέλλη 41, τηλέφωνο επικοινωνίας: 2251 100 315, [email protected]

Ο κος Σπύρος Φραντζής επίσης δραστηριοποιείται στη Μυτιλήνη διευθύνοντας  δύο ασφαλιστικά γραφεία το ένα  βρίσκεται στην Καλλονή επί της οδού Καλλονή Λέσβου, τηλέφωνο επικοινωνίας 22530 23450 και το δεύτερο γραφείο βρίσκεται στη Μυτιλήνη επί της οδού Αερ. Γιανναρρέλλη  50, τηλέφωνο επικοινωνίας: 22510 25775, email: [email protected] .

Δημοσιογραφικό Τμήμα insuranceforum.gr

Εύη Λαζάρου

[email protected]

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα