Σάββατο 20 Ιουλίου 2019,

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης

Δεκτή έγινε σήμερα από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας η παραίτηση που είχε υποβάλει ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Σωτήρης Μπερσίμης ήδη από το καλοκαίρι.

Ο κ. Μπερσίμης είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, και προσφάτως του έχει απονεμηθεί το «Best Manager Award» για το 2018 από το European Network for Business and Industry Statistics (ENBIS).

Φαίνεται πως ο αρμόδιος υπουργός κ. Πολάκης κάνοντας αποδεκτή την παραίτηση του ζήτησε να παραμείνει μέχρι να αντικατασταθεί. Το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα αναμένεται να προκηρυχθεί η θέση για το νέο πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, η οποία θα καλυφθεί μετά από διεθνή διαγωνισμό.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ οι σχέσεις του κ. Μπερσίμη με τους επικεφαλής του υπουργείου Υγείας παραμένουν άριστες. Παρόλα αυτά, τον περασμένο Οκτώβριο με Προεδρικό Διάταγμα που υπέγραψε ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός καταργήθηκε η διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια του ΕΟΠΥΥ, ενώ ο πρόεδρος του Οργανισμού βγήκε εκτός της κατάρτισης του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) του ΕΟΠΥΥ. Το γεγονός αυτό φημολογείται ότι δυσχέρανε τις σχέσεις τους.

Οι λόγοι της παραίτησης του σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είναι ξεκάθαρα προσωπικοί και μάλιστα, στην επιστολή του ο Σ.Μπερσίμης κάνει απολογισμό στο έργο του κάνοντας λόγο για θετικά αποτελέσματα στον εκσυγχρονισμό του οργανισμού, την αποπληρωμή των χρεών του προς τρίτους και τον ψηφιακό μετασχηματισμό του. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στα ληξιπρόθεσμα χρέη του οργανισμού τα οποία έπεσαν από 2.2 δισ. ευρώ στα διακόσια εκατομμύρια.

.

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Αλέξης Κώτσαλος

Chernobyl insurance...

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα