Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018,

Πέντε νέοι μνηστήρες να κλείσει το deal με την Εθνική Ασφαλιστική

H Exin και ο επικεφαλής της Matt Faifield βρίσκεται σε συζητήσεις με πέντε μεγάλους αντασφαλιστές, σύμφωνα με πληροφορίες που προέκυψαν τώρα, συμπεριλαμβανομένου των δύο παγκοσμίων κολοσσών της Munich Re και της Swiss Re για να διασώσει το deal με την Εθνική Ασφαλιστική, μετά από το ναυάγιο που περιήλθε με την αποχώρηση του Calamos. Στόχος να βρει τα λεφτά και να υποβάλλει πλήρη φάκελο για την ολοκλήρωση της πώλησης μέχρι και τις 28 Μαρτίου στην Τράπεζα της Ελλάδος που λήγει και η αποκλειστικότητα της για την Εθνική Ασφαλιστική.

της Ελενας Ερμείδου

Η Exin, η οποία σύμβουλους έχει την PwC και την UBS εξερευνά δυνατότητες για να χρηματοδοτήσει το deal, ωστόσο η επιτυχία εξαρτάται από το εάν η χρηματοδότηση θα είναι επαρκής.

Στο πλαίσιο αυτό έχει ξεκινήσει συνομιλίες με την Munich Re, την Swiss Re, την Apollo Global’s Athora μονάδα της Deutsche Bank,  την European Insurance Consolidation Group μία εταιρεία που συστάθηκε πρόσφατα στοχεύοντας στις εξαγορές ασφαλιστικών ζωής η οποία πιθανά να ανήκει στην αγορά των run off.

H Swiss Re ήδη αντασφαλίζει το χαρτοφυλάκιο ζωής και γενικών ζημιών της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Σε κάθε περίπτωση η χρηματοδότηση της πώλησης για την Exin είναι πολύ δύσκολη, ωστόσο κάποια θετικά σημάδια, πολύ μικρά ωστόσο, υπάρχουν από την βελτίωση των αποτιμήσεων που σημειώνουν τα ελληνικά ομόλογα που έχει στο χαρτοφυλάκιο της.

Μέχρι και σήμερα πάντως σύμφωνα με ερώτηση που υπέβαλλε το Sofokleousin προς την ΤτΕ για την έκβαση της πώλησης, η απάντηση ήταν αρνητική.

Στην περίπτωση που αποτύχει η Exin και δεν βρει χρηματοδότες να ολοκληρώσει την πώληση, φεύγει όπως όλα δείχνουν από το παιχνίδι. Πηγές που βρίσκονται κοντά στις διαβουλεύσεις απαντώντας σε προηγούμενο δημοσίευμα του  Sofokleousin για τους κινέζους τονίζουν ότι η Fosun διατηρεί το ενδιαφέρον της προς την Εθνική Ασφαλιστική και περιμένει τις εξελίξεις για να καθορίσει την πορεία της.

Πηγή: sofokleousin.gr

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου

Black Friday στην ασφαλιστική συνείδηση

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα