Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019,

Πάνω από 637 εκατ.€ η προσφορά της Hannover Re για την Εθνική Ασφαλιστική

Με θετική διάθεση φέρονται να αποτιμούν η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν (DG Comp) και ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (SSM) τη μη δεσμευτική προσφορά (conditional offer) που υπέβαλε στην Εθνική Τράπεζα η κοινοπραξία I3CP Acquisition Co, υπό τον γερμανικό αντασφαλιστικό όμιλο Hannover Re, για το 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Η πολυσέλιδη μη δεσμευτική προσφορά υπεβλήθη στη Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας στις 20 Νοεμβρίου και γνωστοποιήθηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος, στο ΤΧΣ, στη DG Comp και στον SSM.

Το σημαντικότερο στοιχείο της συγκεκριμένης προσφοράς για την Εθνική Ασφαλιστική, που τη διαφοροποιεί από όσες είχαν κατατεθεί τους τελευταίους μήνες από τις Exin, Fosun και Gongbao, είναι πως τα μέλη της κοινοπραξίας I3CP Acquisition Co δεσμεύονται (Commitment Letter) να καταθέσουν σε Ανοιχτό Καταπιστευτικό Λογαριασμό (Escrow Account) το σύνολο του τιμήματος, ευθύς αμέσως μετά την ολοκλήρωση του οικονομικού και νομικού ελέγχου (due diligence), για τον οποίον εκτιμούν πως θα απαιτηθούν έως δέκα εργάσιμες ημέρες.

Σύμφωνα με το CNN Greece η Hannover Re δεσμεύθηκε στις 15 Νοεμβρίου 2018 μέσω αναλυτικής επιστολής να μετάσχει επί της αρχής στη διαδικασία διεκδίκησης της Εθνικής Ασφαλιστικής, και η οποία υπογράφεται από την Chantal Cardinez, CEO της Hannover Life Reassurance Bermuda.

Και το ποσό αυτό είναι πολύ μεγάλο. Σύμφωνα με το Commitment Letter της κοινοπραξίας που ηγείται η Hannover Re (μέσω της θυγατρικής της Hannover Life Reassurance Bermuda) η συνολική αξία της συναλλαγής (total transaction value) αποτιμά το 100% της Εθνικής Ασφαλιστικής μεταξύ των 850 εκατ. ευρώ και 893 εκατ. ευρώ. Το δε τίμημα της συναλλαγής (για την απόκτηση του 75%) θα κυμαίνεται μεταξύ 637,5 εκατ. ευρώ και 893 εκατ. ευρώ.

Στα συν της πρότασης είναι πως περιλαμβάνει και μια δεκαετή σύμβαση bancassurance που θα μπορούσε να επιφέρει στην Εθνική Τράπεζα πρόσθετα έσοδα 155 εκατ. ευρώ. Εξάλλου, τραπεζικές πηγές προσμετρούν στα θετικά σημεία και τη συμμετοχή της βρετανικής Leadenhall Capital Partners LLP στην κοινοπραξία, καθώς πρόκειται για μια γνωστή εταιρεία  επενδύσεων που έχει υπό διαχείριση ασφαλιστικά assets αξίας άνω των 5 δισ. ευρώ και η οποία εστιάζει εξ ολοκλήρου σε επενδύσεις σε ασφαλιστικά χαρτοφυλάκια.

Πηγή: cnn.gr

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Αλέξης Κώτσαλος

Chernobyl insurance...

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα