Τρίτη 25 Ιουνίου 2019,

Ο πληθυσμός γερνάει και το ασφαλιστικό διαλύεται.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα ηλικιωμένων και το δημογραφικό της πρόβλημα δημιουργεί αντίστοιχη ανησυχία και για το ασφαλιστικό σύστημα. Σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών σε μια επταετία ο πληθυσμός της χώρας μειώθηκε κατά 360.000, ενώ την επόμενη 12ετία θα μειωθεί κατά 770.000. Στατιστικά οι αριθμοί δείχνουν πως σε 35 με 50 χρόνια ο πληθυσμός θα έχει μείνει μισός από ότι σήμερα.

Ως εκ τούτου οι ηλικιωμένοι αυξάνονται, οι γεννήσεις ελαττώνονται και το εργατικό δυναμικό μειώνεται με τις οικονομικές και ασφαλιστικές συνέπειες να είναι δυσμενείς. Υπολογίζεται πως το έλλειμα του ασφαλιστικού θα αυξάνεται μεταξύ ενός δισ. και 1,25 δισ. κάθε δεκαετία καθόσον οι εργαζόμενοι θα μειώνονται και οι συνταξιούχοι θα αυξάνονται.

Σύμφωνα με τα Νέα «οι κυβερνήσεις είναι πιθανόν να κληθούν να αποφασίσουν ανάμεσα σε δύο λύσεις: στην αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 73 έτη από τα 67 που είναι σήμερα και στην αύξηση των εισφορών κατά 35%, δηλαδή στο 27% από 20% που είναι σήμερα για την κύρια σύνταξη και στο 8,1% από 6% για τις επικουρικές».

Αντώνης Αντωνόπουλος

Δημοσιογραφικό Τμήμα

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Αλέξης Κώτσαλος

Chernobyl insurance...

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα