Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019,

Ο Γ. Χατζηθεοδοσίου στο Capital TV για ένα νέο ασφαλιστικό

Ασφαλιστικό σύστημα με συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, όπου το κίνητρο για τον εργοδότη θα είναι η έκπτωση εισφορών (τα ιδιωτικά ασφάλιστρα) από τα φορολογικά έσοδα, προτείνει ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, σε συνέντευξή του στο Capital TV.

Τονίζει πώς η όποια λύση προκριθεί μέσα από ευρύ διάλογο οφείλει να δώσει προοπτική σε ένα σύστημα που διακρίνεται από ατέλειες.

Ο Πρόεδρος του ΕΕΑ υπογραμμίζει ότι το ασφαλιστικό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, χαρακτηρίζοντάς το μάλιστα ως «βόμβα» για την κοινωνία και την οικονομία, καθώς σήμερα η σχέση είναι 1 συνταξιούχος για δύο εργαζόμενους, όταν η ισορροπία πρέπει να είναι 1 συνταξιούχος ανά 4 εργαζόμενους, πολλώ δε μάλλον αν στην εξίσωση του ασφαλιστικού μπει και η γήρανση του πληθυσμού.

«Λύση στο ασφαλιστικό και ανάπτυξη πάνε μαζί. Αν δεν υπάρξει ανάπτυξη το θέμα του ασφαλιστικού δεν θα λυθεί ποτέ», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Χατζηθεοδοσίου, σημειώνοντας ότι για την όποια λύση χρειάζεται χρόνος και σχεδιασμός.

Δείτε τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί: 

Πηγή: www.capital.gr

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου

Περί τεκμηρίων ο λόγος…

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα