Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019,

Οι συνενώσεις πέθαναν. Οι στρατηγικές συνεργασίες έρχονται.

Ο χάρτης της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης αλλάζει. Μαζί με αυτές τις αλλαγές αλλάζουν και οι λύσεις που επιλέγουν οι επιχειρηματίες για να προχωρήσουν ένα βήμα παρακάτω τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις τους.

Πάνε πολλά χρόνια από τότε που ήταν «μόδα» οι συνενώσεις ασφαλιστικών επιχειρήσεων. Η συνταγή ήταν σχετικά απλή. Κλείνουμε τα γραφεία μας και νοικιάζουμε έναν μεγαλύτερο χώρο. Κοινό ρεύμα, τηλέφωνο, κοινό μηχανογραφικό σύστημα και λιγότερο προσωπικό. Στόχος; Η μείωση των εξόδων και η αύξηση της παραγωγικότητας των επιχειρηματιών.

Τελικά πέτυχε αυτή η συνταγή; Η απάντηση είναι πως σε άλλες περιπτώσεις η συνταγή πέτυχε και σε άλλες απέτυχε παταγωδώς. Όλοι μας γνωρίζουμε περιπτώσεις συνενώσεων γραφείων που σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα αποφάσισαν να διαλύσουν ότι έχτισαν και να συνεχίσουν την λειτουργία τους αυτόνομα. Όλοι μας ξέρουμε ότι οι συνεργασίες στον ασφαλιστικό κλάδο δεν είναι ότι πιο εύκολο, ειδικά όταν ο μέτοχος είναι ταυτόχρονα και επιχειρηματίας και πωλητής.

Τα χρόνια πέρασαν και οι νομοθετικές αλλαγές ζόρισαν ακόμη περισσότερο τα πράγματα. Solvency, IDD, GDPR, αλλά και το διαδίκτυο έκαναν τους επιχειρηματίες του κλάδου να σκεφτούν εναλλακτικούς τρόπους επιβίωσης, όχι όμως, μέσω του κλασικού μοντέλου των συνενώσεων που είχε ήδη δοκιμαστεί -σε πολλές περιπτώσεις- με αναμφίβολα αποτελέσματα.

Το τοπίο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης σήμερα έχει αλλάξει. Όλο και περισσότερο ακούμε πια για «στρατηγικές συνεργασίες». Τι είναι όμως στρατηγική συνεργασία; Μήπως είναι το ίδιο πράγμα με την «συνένωση»;

Όχι είναι η απάντηση. Η στρατηγική συνεργασία έχει μία εντελώς διαφορετική φιλοσοφία. Έχει άλλες δομές, άλλες προϋποθέσεις και η ουσία δε βρίσκεται μόνο στη μείωση των εξόδων και της φορολογίας αλλά και σε πιο ουσιαστικά θέματα.

Νέα επιχειρηματικά σχήματα δημιουργούνται και στοχεύουν τη δημιουργία εξειδικευμένων και εξατομικευμένων ασφαλιστικών προϊόντων. Η ουσία βρίσκεται στο επίπεδο εξυπηρέτησης του πελάτη και στην παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών προς αυτόν.

Στόχοι μίας στρατηγικής συνεργασίας είναι η ανάπτυξη των δικτύων πωλήσεων συνολικά, η μεγαλύτερη πρόσβαση των συνεργατών σε στοιχεία και πληροφορίες που τους είναι αναγκαίες για να κάνουν ακόμη καλύτερα τη δουλειά τους. Ακόμη και η πρόσβαση των συνεργατών σε μία πλούσια και ευρεία γκάμα ασφαλιστικών προϊόντων.

Μία τέτοια συνεργασία ανακοινώθηκε σήμερα από τις εταιρείες IONIOS BROKERS και TT SYNERGY.  Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι δύο αυτές εταιρείες θα συνεργαστούν μεταξύ άλλων στην συν-προώθηση ασφαλιστικών εργασιών παρέχοντας ακόμη πιο σημαντικές υπηρεσίες στους συνεργάτες και τους πελάτες τους.

Κινήσεις από εταιρείες αυτού του επιπέδου δείχνουν τον δρόμο για μεγάλο μέρος του κλάδου. Τα σχήματα είτε αφορούν απλές συνενώσεις, είτε μεγάλες στρατηγικές συνεργασίες μπορούν να πετύχουν πολλά περισσότερα από όσα μπορεί να πετύχει μία αυτόνομη μονάδα. Το μέλλον θα δείξει την αποτελεσματικότητα αυτών των ενεργειών!

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα