Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019,

Οι εποπτικές αρχές της Νέας Υόρκης επιβάλλουν πρόστιμο 5 εκατομμυρίων δολαρίων σε ασφαλιστικές των Lloyd’s.

Σε δέκα ασφαλιστικές που συνεργάζονται με την National Rifle Association (NRA) μέσω της αγοράς Lloyd’s του Λονδίνου έχει επιβληθεί πρόστιμο ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων από τις εποπτικές αρχές της Νέας Υόρκης. Τα πρόστιμα της NRA σχετίζονται με προγράμματα ασφάλισης αυτοάμυνας που θεωρούνται ότι παραβιάζουν το κρατικό δίκαιο.

Αρχικά, ξεκίνησε μια έρευνα από το Τμήμα Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών της Νέας Υόρκης (DFS) για το πρόγραμμα ασφάλισης Carry Guard της NRA. Το πρόγραμμα παρείχε αποζημίωση για νομικά έξοδα και έξοδα που σχετίζονται με πυροβολισμούς σε περιπτώσεις αυτοάμυνας. Η έρευνα, στη συνέχεια, επεκτάθηκε για να συμπεριλάβει όλα τα ασφαλιστικά προϊόντα της NRΑ.

Οι δέκα εταιρείες αποδείχθηκε ότι χορηγούσαν παράνομη ασφαλιστική κάλυψη αυτοάμυνας για πράξεις που υπερβαίνουν τη χρήση εύλογης βίας. Μάλιστα, έχει αναφερθεί πως η NRA έχει συνάψει περισσότερα από 24.000 τέτοια συμβόλαια στη Νέα Υόρκη από το 2000 και έχει επεξεργαστεί 401 αξιώσεις.

Οι εταιρείες θα πρέπει πλέον να ακυρώσουν τα υφιστάμενα συμβόλαια και να επιστρέψουν τα ασφάλιστρα στους κατοίκους της Νέας Υόρκης.

Αντωνόπουλος Αντώνης

Δημοσιογραφικό Τμήμα

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Αλέξης Κώτσαλος

Chernobyl insurance...

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα