Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019,

Οι ασφαλιστικές του Ηνωμένου Βασιλείου είναι ήδη καλά προετοιμασμένες για το BREXIT

Οι ασφαλιστικές στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι γενικά καλά προετοιμασμένες για το Brexit, σύμφωνα με νέα έκθεση της εταιρείας αξιολόγησης AM Best.

Οι όροι της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση εξακολουθούν να είναι αβέβαιοι μετά την ήττα της Theresa May στο Κοινοβούλιο. Εάν η ΕΕ εγκρίνει μια παράταση, το Brexit θα καθυστερήσει πέρα ​​από τις 29 Μαρτίου. Το Κοινοβούλιο ψήφισε επίσης, να απορρίψει ένα Brexit χωρίς συμφωνία υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Ο ασφαλιστικός κλάδος είναι απογοητευμένος που δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία, αλλά οι ασφαλιστές είναι γενικά καλά προετοιμασμένοι ανεξάρτητα από το πότε ή υπό ποιους όρους το Ηνωμένο Βασίλειο θα φύγει από την ΕΕ, σημειώνεται στην έρευνα της AM Best.

Όταν η Βρετανία αποχωρήσει από την ΕΕ, οι ασφαλιστές με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα είναι πλέον σε θέση να εκδίδουν ασφαλιστικές συμβάσεις στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (ΕΟΧ). Εάν το Ηνωμένο Βασίλειο και η ΕΕ δεν καταλήξουν σε εμπορική συμφωνία που να περιλαμβάνει χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, είναι πιθανό οι ασφαλιστές του Ηνωμένου Βασιλείου να μην είναι σε θέση να προχωρούν σε διακανονισμούς και πληρωμές αξιώσεων για τα υπάρχοντα ασφαλιστήρια συμβόλαια στον ΕΟΧ, σύμφωνα με την AM Best.

«Για την περαιτέρω στήριξη της ομαλής απορρόφησης των υφιστάμενων επιχειρήσεων της ΕΕ από τους ασφαλιστές του Ηνωμένου Βασιλείου, η AM Best σημειώνει τις ανακοινώσεις που έβγαλαν φέτος ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας και της Γερμανίας, ότι θα θεσπιστούν νέοι κανόνες ώστε να επιτρέπουν στις ασφαλιστικές του Ηνωμένου Βασιλείου να προχωρούν σε αποζημιώσεις μετά το Brexit», δήλωσε η Catherine Thomas, S. D. Αναλύσεων της AM Best.

Αντώνης Αντωνόπουλος

Δημοσιογραφικό Τμήμα

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Αλέξης Κώτσαλος

Chernobyl insurance...

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα