Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018,

ΟΑΣΕ: Κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας για εργαζόμενους σε Μεσίτες Ασφαλίσεων

Διαβάστε την ανακοίνωση του ΟΑΣΕ που αφορά την κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας για εργαζόμενους σε Μεσίτες Ασφαλίσεων:

«Συναδέλφισες και συνάδελφοι,

Η ΟΑΣΕ από το καλοκαίρι του 2016 είχε προσκαλέσει τον Σύνδεσμο Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ) προκειμένου να συμφωνηθεί η κλαδική ΣΣΕ που θα διέπει τους όρους αμοιβής και εργασίας για τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις των Μεσιτών Ασφαλίσεων.

Μετά από διαδοχικές καθυστερήσεις και αρνήσεις του ΣΕΜΑ η υπόθεση οδηγήθηκε στον ΟΜΕΔ  (Οργανισμός Μεσολάβησης και Διαιτησίας).

Στην μεσολάβηση η Ομοσπονδία κατέθεσε εμπεριστατωμένες και ρεαλιστικές προτάσεις  που μπορούν να εφαρμοστούν στην ασφαλιστική μεσιτική αγορά και να επαναφέρουν την εργασιακή και μισθολογική κανονικότητα και ίσους όρους ανταγωνισμού  όπως υπήρχαν έως την λήξη της τελευταίας ΣΣΕ. Η ρεαλιστικότατα των προτάσεων της ΟΑΣΕ προκύπτει τόσο από τα οικονομικά στοιχεία όσο και από την αύξηση του μεριδίου αγοράς και των κερδών των επιχειρήσεων των Μεσιτών.

Αντίθετα, ο ΣΕΜΑ αντιπροτείνε, χωρίς ουσιαστική τεκμηρίωση, μειώσεις της τάξης του 30% στους βασικούς μισθούς  και κατάργηση σχεδόν του συνόλου των επιδομάτων, δηλαδή μέση μισθολογική μείωση της τάξης του 40%.

Τελικά εκδόθηκε η από 31/5/2017 πρόταση μεσολάβησης η οποία γνωστοποιήθηκε στα δύο μέρη 7/6/2017.

Η ΟΑΣΕ διαπίστωσε ότι η πρόταση αυτή παρά το ότι περιέχει κάποιες μειώσεις επιδομάτων, κινείται σε επίπεδα που θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια συμβιβαστική λύση για την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ.

Για τον λόγο αυτό και την απεδέχθη προκειμένου να λυθεί ένα σημαντικό ζήτημα για τους υπαλλήλους στις επιχειρήσεις των Μεσιτών.

Δυστυχώς οι εργοδότες – εκπρόσωποι των επιχειρήσεων αυτών δεν ανταποκρίθηκαν στο πνεύμα συνεργασίας και εξεύρεσης λύσης, μη αποδεχόμενοι την πρόταση.

Συναδέλφισες και συνάδελφοι

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση πως είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για την υπογραφή νέας Σ.Σ.Ε. η οποία θα επιφέρει εργασιακή ειρήνη, θα κατοχυρώνει βασικά εργασιακά δικαιώματα, αλλά και θα επιβάλλει κοινούς κανόνες ανταγωνισμού.

Η ΟΑΣΕ θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για εξεύρεση λύσης με πρώτο βήμα την προσφυγή στο στάδιο της διαιτησίας.  »                                     

 

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα