Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018,

Ξένα funds και ασφαλιστικές οι υποψήφιοι για την Εθνική Ασφαλιστική

Το αργότερο για το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2016 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ο διαδικασία πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής, με τη λίστα των ενδιαφερόμενων να περιλαμβάνει τέσσερις ή και πέντε υποψηφίους, μεταξύ των οποίων ασφαλιστικές εταιρείες, αλλά και ξένα funds που “βλέπουν” επενδυτικές ευκαιρίες στο χώρο των ασφαλειών στην Ελλάδα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες στη λίστα αυτών που θα διεκδικήσουν τον έλεγχο της Εθνικής Ασφαλιστικής θα είναι τουλάχιστον δύο διεθνείς επενδυτικοί οίκοι, οι οποίοι μάλιστα έχουν ήδη τοποθετήσει κεφάλαιά τους στη χώρα.

 Οι μη δεσμευτικές προσφορές πρόκειται να κατατεθούν εντός του μηνός, ενώ το Φεβρουάριο, όσοι θα θέσουν εαυτούς στη διαγωνιστική διαδικασία θα λάβουν το «εισιτήριο» προκειμένου να ενημερωθούν, σε βάθος, από στελέχη της εταιρείας για τη θέση της στην εγχώρια αγορά, το οικονομικό της στάτους και τις προοπτικές της και προς τα τέλη Φεβρουαρίου, το αργότερο αρχές Μαρτίου να καταθέσουν στις δεσμευτικές πρόσφορες τους.

Κρίσιμη παράμετρος για τα ποσά που θα προτείνουν θα αποτελέσει η διάρκεια που θα έχει ησύμβαση περί αποκλειστικής συνεργασίας του νέου μετόχου της Εθνικής Ασφαλιστικής με την τράπεζα (banc assurance), διάρκεια η οποία σε κάθε περίπτωση θα ξεπερνά τα 10 χρόνια.

Σε ότι αφορά την αποτίμηση της εταιρείας πληροφορίες αναφέρουν ότι διαμορφώνεται σε επίπεδο λίγο πάνω από τα 800 εκατ. ευρώ. Μένει βέβαια να φανεί ποια θέση θα διατυπώσουν και οι ενδιαφερόμενοι για την Εθνική Ασφαλιστική, η οποία, σύμφωνα με πηγές του IW, το 2016 πρόκειται να ανακοινώσει καθαρά κέρδη της τάξης των 50 με 60 εκατ. ευρώ.

Πηγή : insuranceworld.gr

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου

Black Friday στην ασφαλιστική συνείδηση

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα