Κυριακή 21 Ιουλίου 2019,

Νέος ΚΟΚ: Πόσο θα κοστίζει η ανανέωση διπλώματος

Αλλαγές στη διαδικασία ανανέωσης διπλώματος για τους ηλικιωμένους αλλά και για τους επαγγελματίες οδηγούς, φέρνει το νομοσχέδιο για τον νέο ΚΟΚ. 

Οι πολίτες άνω των 74 ετών θα καλούνται να περνούν από εξέταση ανά τρία χρόνια (οι άνω των 80 ετών κάθε δύο χρόνια), προκειμένου να διαπιστώνεται αν όντως είναι σε θέση να οδηγούν. Το ίδιο θα ισχύει και για τους επαγγελματίες οδηγούς άνω των 55 ετών.

Συγκεκριμένα, χρειάζονται τρία παράβολα ανανέωσης τα οποία κοστίζουν 50€, 30€ και 18€. Επίσης, είναι απαραίτητο να προσκομίζουν πιστοποιητικά από παθολόγο και οφθαλμίατρο, τρεις πρόσφατες έγχρωμες φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου και φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου. Αυτό δεν σημαίνει ότι το δίπλωμα ανανεώνεται κατευθείαν.  Τους δίνεται μια βεβαίωση και εν συνεχεία θα ενημερωθούν από το υπουργείο για το πότε θα δώσουν εξετάσεις.

Όταν έρθει η ώρα των εξετάσεων, θα πληρώσουν ακόμα ένα παράβολο, των 10€.

Συνολικά δηλαδή θα πληρώσουν 130 ευρώ για την ανανέωση του διπλώματός τους.

Το πλαίσιο των εξετάσεων δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό,  ωστόσο θα εξετάζονται μόνο στην πορεία και όχι στα σήματα.

Διαβάστε επίσης: Δίπλωμα οδήγησης: Ξανά εξετάσεις για τους οδηγούς άνω των 74 ετών

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Αλέξης Κώτσαλος

Chernobyl insurance...

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα