Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018,

Νέες αλλαγές στα capital controls, αύξηση ορίου και νέοι λογαριασμοί!

Με αύξηση του μηνιαίου ορίου αναλήψεως και την δυνατότητα ανοίγματος νέου λογαριασμού στην ίδια ή σε άλλη τράπεζα αλλάζουν τα capital control, σε μια κίνηση της κυβέρνησης και του υπουργείου Οικονομικών που δείχνει την αύξηση της εμπιστοσύνης στην πορεία της Ελληνικής οικονομίας.

Πιο συγκεκριμένα, το όριο αναλήψεων αναμένεται να φτάσει τα 2.300 ευρώ τον μήνα, από 1.800 ευρώ που είναι τώρα, σε όρια αρκετά πάνω από τον μέσο όρο μισθών και συντάξεων, δίνοντας στην ουσία στους πολίτες πλήρη πρόσβαση στο λογαριασμό τους. Με τις επερχόμενες αλλαγές μπαίνει τέλος και στην απαγόρευση ύπαρξης πολλαπλών λογαριασμών καθώς κάθε πολίτης θα μπορεί να ανοίξει νέο λογαριασμό στην τράπεζα, ανεξάρτητα από την ύπαρξη άλλου λογαριασμού στην ίδια ή άλλη τράπεζα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαιώνονται και από το Έθνος, η υπογραφή της σχετικής πράξης νομοθετικού περιεχομένου αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες, αφού το μόνο που μένει είναι η υπογραφή του υπουργού και η δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Από την μεριά των τραπεζών υπάρχει η εκτίμηση πως η χαλάρωση των ορίων, θα σηματοδοτήσει την επιστροφή και την επιστροφή καταθέσεων στις τράπεζες, λόγω της αντιστροφής του κλίματος και της αύξησης της εμπιστοσύνης στην οικονομία της χώρας.

Πηγή: emea.gr

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου

Black Friday στην ασφαλιστική συνείδηση

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα