Σάββατο 20 Ιουλίου 2019,

Νέα σελίδα για την Allianz στην Ισπανία

Η Allianz, ο γερμανικός ασφαλιστικός κολοσσός αποφάσισε να πωλήσει το μερίδιο 60% που κατείχε στην κοινοπραξία Allianz Popular SL στην ισπανική τράπεζα Banco Santander έναντι 936,5 εκατ. ευρώ. δημιουργώντας νέα δεδομένα στην ισπανική ασφαλιστική αγορά.

Η απόφαση αυτή δίνει τέλος στη συμφωνίας αποκλειστικής διανομής των προϊόντων της Allianz με την Banco Popular στην Ισπανία.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Allianz και η Banco Popular συνήψαν μακροπρόθεσμη συμφωνία bancassurance το 2011, η οποία κάλυπτε ασφαλιστικά προϊόντα ζωής, συνταξιοδοτικά προϊόντα και διαχείριση ενεργητικού μέσω της κοινοπραξίας Banco Popular SV, καθώς και τη διανομή των προϊόντων γενικών ασφαλίσεων της Allianz στην Ισπανία. Η Banco Santander εξαγόρασε την Banco Popular το 2017 και την απορρόφησε το 2018.

Η Allianz ωστόσο συνέχισε να δραστηριοποιείται τόσο στον κλάδο ζωής όσο και στον κλάδο γενικών ασφαλίσεων μέσω των ισπανικών θυγατρικών της Allianz Compania de Segurosy Reaseguros SA και Fenix Directo Compania de Segurosy Reaseguros SA.

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020, με την έγκριση της άδειας των ρυθμιστικών και αντιμονοπωλιακών αρχών.

Δημοσιογραφικό Τμήμα

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Αλέξης Κώτσαλος

Chernobyl insurance...

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα