Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018,

αυτοκίνητο, ανασφάλιστα

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι προτάσεις για νέα ασφαλιστήρια συμβόλαια που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα.

Τα ασφαλιστικά γραφεία ανά την Ελλάδα δέχονται «βροχή» ερωτήσεων από καταναλωτές που θέλουν να ζητήσουν προσφορές και να μάθουν και ποια είναι η διαδικασία για την πληρωμή του παράβολου-πρόστιμου που τους επιβλήθηκε. Βέβαια δεν λείπουν και οι «πονηροί» που ως πρώτο ερώτημά τους είναι το αν μπορούν να κάνουν ασφαλιστήριο και να «σβήσουν» το πρόστιμο που τους ταχυδρομήθηκε.

Εδώ λοιπόν η απάντηση είναι ξεκάθαρη. Όσα πρόστιμα έχουν ταχυδρομηθεί ή έχουν εμφανιστεί στο Taxis εφόσον δεν έχει γίνει κάποιο λάθος (ήδη παραδομένες πινακίδες, μεταβιβασμένο όχημα, απόσυρση κλπ.)  θα πρέπει υποχρεωτικά να πληρωθούν εντός 8 ημερών διαφορετικά το πρόστιμο αυξάνεται ως εξής:

Για ιδιωτικής χρήσης επιβατικά: 500€

Για φορτηγά: 1.000€

Για μοτοσικλέτες 250€

Αν παρόλα αυτά κάποιοι οδηγοί αδιαφορήσουν για την πληρωμή του προστίμου και την ασφαλιστική κάλυψη του οχήματός τους τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα.

Μετά την παρέλευση διμήνου από την έκδοση του προστίμου τα στοιχεία των ανασφάλιστων οχημάτων θα αποσταλούν στις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές προκειμένου να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις. (αφαίρεση στοιχείων κυκλοφορίας κλπ.)

Τέλος αξίζει να γνωρίζουμε (κυρίως οι καταναλωτές) πως καμία νέα πρόταση δεν «προχωράει» αν το πρόστιμο δεν είναι πληρωμένο και κατ επέκταση ενημερωμένο το σύστημα.

Πολλοί είναι αυτοί που προσπάθησαν να καταχωρήσουν πρόταση για οχήματα που δεν είχαν πληρωμένο το παράβολο και το μήνυμα που εμφανίστηκε ήταν το εξής:

«Το όχημα με αριθμό κυκλοφορίας ΧΧΧΧΧΧ δεν μπορεί να ασφαλιστεί μετά από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην ΔΕΛΕΔ. Έχει εκδοθεί παράβολο από την ΔΗΛΕΔ με κωδικό ΧΧΧΧΧ.»

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα