Κυριακή 21 Ιουλίου 2019,

Μειώνεται η μαύρη λίστα των φορολογικών παραδείσων – Η ΕΕ αφαιρεί τη Ναμίμπια

Οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αφαιρούν τη Ναμίμπια από τη μαύρη λίστα των φορολογικών παραδείσων, αφού δεσμεύτηκε να αλλάξει τους φορολογικούς κανόνες και τις πρακτικές, ανέφερε εκπρόσωπος της ΕΕ.

Η Ναμίμπια βρέθηκε στη μαύρη λίστα επειδή οι φορολογικοί κανονισμοί και οι πρακτικές της δεν θεωρήθηκαν σύμφωνες με τα πρότυπα της ΕΕ. Ωστόσο, μετά τη δέσμευση της αφρικανικής χώρας για αλλαγές, οι υπουργοί της ΕΕ αποφάσισαν να τη μεταφέρουν σε έναν λεγόμενο γκρίζο κατάλογο χωρών με χαμηλά πρότυπα φορολογικής διαφάνειας, αλλά που αποσκοπούν σε βελτίωσή τους.

Η κίνηση αυτή μείωσε τη μαύρη λίστα σε πέντε χώρες που αρνούνται να συνεργαστούν με τα πρότυπα της ΕΕ – τη Σαμόα, το Τρινιντάντ και το Τομπάγκο, την αμερικανική Σαμόα, το Γκουάμ και τις αμερικανικές Παρθένες Νήσους. Η μαύρη λίστα της ΕΕ δημιουργήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο μετά από αποκαλύψεις των ευρέων συστημάτων φοροαποφυγής που χρησιμοποιούν οι εταιρείες και οι πλούσιοι για να μειώσουν τους φόρους τους και αρχικά περιείχε 17 χώρες.

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Αλέξης Κώτσαλος

Chernobyl insurance...

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα