Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018,

Καταφθάνει το Πανελλαδικό Μητρώο Ασφαλιστών

Μητρώο ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στο οποίο θα είναι εγγεγραμμένοι όλοι όσοι ασκούν το επάγγελμα δημιουργείται ως το τέλος του χρόνου. Στόχος είναι η καταγραφή  όλων των επαγγελματιών της Ελλάδας και την «αποτύπωσή» τους σε μια ενιαία λίστα.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδιε το insurance-eea.gr, στο πλαίσιο αυτό αρμόδιοι φορείς ξεκινούν συναντήσεις ώστε να τεθεί το πλαίσιο επί του οποίου:  θα ξεκινήσει η διαδικασία καταγραφής, θα προσδιοριστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις εγγραφής, θα προσδιοριστεί ο φορέας τήρησης της λίστας, και  οτιδήποτε άλλο συναφές με το θέμα.

Το πρώτο βήμα γίνεται μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα  όπου  θα γίνει συνάντηση μεταξύ της  Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών  και της Κεντρικής  Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.  

Η δημιουργία Μητρώου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβούντων Ελλάδος,  στο οποίο θα είναι και οι τραπεζικοί υπάλληλοι που ασκούν το Bancassurance , αποτελεί ένα ακόμα βήμα προς την διαφάνεια την οποία φέρνει και η εφαρμογή της Οδηγίας IDD που ως γνωστό τον επόμενο χρόνο θα έχει υιοθετηθεί πλήρως –εκτός απροόπτου-  και θα ισχύσει και στην ελληνική αγορά.

Να σημειωθεί ότι ήδη στο ΕΕΑ υπάρχει μητρώο με τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές  που ανήκουν στο Επιμελητήριο.

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα