Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018,

καταδίκη, νόμος, ασφάλιση, υπεξαίρεση

Καταδίκη ασφαλιστή για επενδύσεις εν μέσω κρίσης

Φυλάκιση για απάτη κατ’ εξακολούθηση επιβλήθηκε σε πράκτορα ασφαλιστικής εταιρείας, με θύματα  τους πελάτες της εταιρείας, ο οποίος διατηρεί  γραφείο στη Θεσσαλονίκη. Υποσχόταν συμμετοχή σε επενδυτικά προγράμματα με απόδοση 5%, ποσοστό που στην αρχή απέδιδε, όμως στη συνέχεια τα χρήματα εξαφανίστηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η makthes.gr, Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται ύστερα από μήνυση γυναίκας, που εργάστηκε στο συγκεκριμένο γραφείο ως ασφαλιστική πράκτορας. Ισχυρίστηκε πως παρά την εκπαίδευση που είχε περάσει, τα στελέχη του γραφείου επέμεναν να κλείνει συμβόλαια με τον κωδικό του ασφαλιστικού πράκτορα. Και τότε πληροφορήθηκε για το πρόγραμμα με αποδόσεις της τάξης του 5%, από τις οποίες έχασε και η ίδια χρήματα. Από την έρευνα και άλλες μηνύσεις που κατατέθηκαν προέκυψε ότι θύματα του ίδιου πράκτορα έπεσαν και άλλοι 20 ασφαλισμένοι που κατέθεσαν στο δικαστήριο με τη ζημία να φτάνει τις 350.000 ευρώ.

Το πρώτο θύμα της συγκεκριμένης απάτης, η ίδια η ασφαλίστρια, ανέφερε πως κατέθεσε στον προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό του ασφαλιστή το ποσό των 10.000 ευρώ. Όπως υποστήριξε, ακολούθησαν ανάλογες καταθέσεις του συζύγου της ύψους 9.000 ευρώ. Η ασφαλίστρια σημείωσε πως ο κατηγορούμενος την έπεισε πως η επένδυση ήταν ισχυρή, όταν κατατέθηκαν στο λογαριασμό της τα πρώτα «ποσοστά» του 5% για την κατάθεσή της. Εξαιτίας αυτού πρότεινε να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα φίλοι και γνωστοί της, μεταξύ των οποίων και ο ίδιος ο πατέρας της, για να κερδίσουν από την επένδυση του σχετικού προγράμματος, με συνέπεια όλοι να καταθέσουν στον προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό του ασφαλιστή συνολικό ποσό 230.000 ευρώ, όπως αναφέρει.

«Το ήξεραν»

Από την πλευρά του ο ασφαλιστικός πράκτορας στην απολογία του στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων Θεσσαλονίκης υποστήριξε πως οι ασφαλισμένοι που έδωσαν τα χρήματά τους για να συμμετάσχουν στο συγκεκριμένο επενδυτικό πρόγραμμα γνώριζαν το ρίσκο που έπαιρναν. «Όλοι τους ήξεραν πώς ακριβώς ήταν το πρόγραμμα. Σαν να μου δάνειζαν χρήματα και έπαιρναν τόκο το μήνα 5%», σημείωσε ο κατηγορούμενος.

Το δικαστήριο αναγνώρισε στο πρόσωπό του το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς καθώς προσπάθησε να δώσει κάποια χρήματα σε θύματα. Επίσης κατά την έναρξη της δίκης η μητρική εταιρεία ζήτησε να παραστεί ως πολιτικώς ενάγουσα εναντίον του πράκτορα, όμως δεν έγινε δεκτό από το δικαστήριο, καθώς σε αστικό επίπεδο τα θύματα διεκδικούν χρήματα και από την εταιρεία.

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα