Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019,

Η Moody’s γειώνει τα σχέδια των LLoyd’s

της Έλενας Ερμείδου για το insuranceworld.gr

Σε υψηλό βαθμό κινδύνου εκτέλεσης υπόκεινται οι μεταρρυθμίσεις εκσυγχρονισμού των Lloyd’s σύμφωνα με μελέτη της Moody’s, αν και θεωρητικά θετικές. Ο λόγος κυρίως λόγω των αλλαγών εκ βάθους που απαιτούνται, των υπέρογκων επενδυτικών κονδυλίων και της αλλαγής κουλτούρας.

Τα σχέδια σκοπό έχουν να περιορίσουν τα επιχειρηματικά κόστη και να δημιουργήσουν ψηφιακές πλατφόρμες ανάληψης ρίσκου και υπηρεσίες αποζημίωσης με στόχο να ενισχυθεί η κερδοφορία του οργανισμού, σύμφωνα με την Moody’s. Ωστόσο, ορισμένοι στόχοι είναι μη ρεαλιστικοί λαμβάνοντας υπ’ όψιν την πορεία των Lloyds στην αγορά.

Για παράδειγμα, ένας στόχος των μεταρρυθμίσεων είναι η μείωση του κόστους για λιγότερο σύνθετους κινδύνους στο 10-20% των ασφαλίστρων κάτω από το το 30-40% των επιπέδων που είναι σήμερα.

Και ενώ, αυτοί οι στόχοι έχουν σκοπό να βελτιώσουν το δείκτη δαπανών, απαιτούν σημαντικές και μακροχρόνιες επενδύσεις στα συστήματα ΙΤ, και εξειδικευμένο προσωπικό, προσθέτει ο οίκος αξιολόγησης, παρατηρώντας ότι τέτοιες πρωτοβουλίες κοστίζουν χωρίς τα ποσοστά μείωσης του δείκτη δαπανών να είναι μεγάλα, αντιθέτως μικρά.

Η στρατηγική που προωθούν τα Lloyds υπογραμμίζει θα χρειαστεί τομές στην κουλτούρα του οργανισμού και πολλές αλλαγές δραστηριοτήτων.

Και το σημαντικότερο η αγορά δεν έχει στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι τέτοια προγράμματα εκσυγχρονισμού αποδίδουν τα οφέλη που σχεδιάζονται.

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου

Περί τεκμηρίων ο λόγος…

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα