Δευτέρα 20 Μαΐου 2019,

Η Lemonade έρχεται στην Ευρώπη

 Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου για το insuranceworld.gr

Η νεοϋορκέζικη insurtech Lemonade που εξειδικεύεται στις online ασφαλίσεις κατοικιών ανακοίνωσε σχέδια επέκτασης στην Ευρώπη, με στόχο να ταράξει τα νερά της ασφαλιστικής αγοράς της Γηραιάς Ηπείρου.

H ιδρυθείσα το 2015 Lemonade χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη και τα ρομπότ συνομιλίας (chatbots) για να «αντιστρέψει το παραδοσιακό ασφαλιστικό μοντέλο» και να δημιουργεί εξατομικευμένα προϊόντα με ανταγωνιστική τιμολόγηση για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές κατοικιών.

«Τα σημαντικά ψηφιακά brands δεν περιορίζονται από σύνορα. Είτε βρίσκονται στο Σικάγο, είτε στο Παρίσι, είτε στη Σιγκαπούρη, οι καταναλωτές του σήμερα ακούν μουσική στο Spotify, μετακινούνται με Uber και διαμένουν σε Airbnb. Οι καταναλωτές είναι κοσμοπολίτες, κοινωνικά ευαίσθητοι και με βαθιά τεχνολογική γνώση -όλα αυτά που αντιπροσωπεύει δηλαδή η Lemonade-, γι’αυτό η διεθνοποίηση αποτελεί φυσική εξέλιξη για εμάς», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Lemonade Daniel Schreiber, προαναγγέλλοντας τη… διάσχιση του Ατλαντικού.

«Η Ευρώπη, γενέτειρα της σύγχρονης ασφάλισης, είναι μια από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές αγορές διεθνώς και έδρα δυο εκ των μεγαλύτερων πολυεθνικών ομίλων, της AXA και της Allianz-αμφότερες έχουν επενδύσει στη Lemonade. Ελπίζουμε ότι θα αντιμετωπίσουν την έλευσή μας στην Ευρώπη ως ώθηση στην επένδυσή τους και όχι ως ανταγωνισμό στις δικές τους δραστηριότητες», συνέχισε ο κ. Schreiber.

Δεν είναι ακόμα σαφές πότε η Lemonade θα αρχίσει να δραστηριοποιείται στην Ευρώπη, ούτε από ποια χώρα θα ξεκινήσει. Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο CNBC ο κ. Schreiber δήλωσε ότι η κίνηση θα γίνει «σύντομα» και θα αποτελεί μέρος του μακρόπνοου σχεδίου «βαθμιαίας διεθνοποίησης της εταιρείας».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η ασφαλιστική βιομηχανία είναι ώριμη για διαταραχή λόγω του γεγονότος ότι οι καταναλωτές και οι ασφαλιστικές διεκδικούν τα ίδια χρήματα όταν πρόκειται για αποζημιώσεις, καταλήγοντας ότι η Lemonade θέλει να αλλάξει εκ βάθρων το εδραιωμένο ασφαλιστικό μοντέλο.

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα