Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019,

Η Lego κέρδισε υπόθεση πνευματικής ιδιοκτησίας στην Κίνα

Η Lego A/S κέρδισε μια νέα δικαστική διαμάχη περί πνευματικής ιδιοκτησίας στην Κίνα, αφού το δικαστήριο συμφώνησε με τον δανικό κατασκευαστή παιχνιδιών ότι οι τοπικές εταιρείες είχαν αντιγράψει υπό την επωνυμία LEPIN τα τουβλάκια και τις λεπτομέρειες των χαρακτηριστικών.

Το Guangzhou Yuexiu District Court αποφάνθηκε ότι οι τέσσερις κατηγορούμενοι θα πρέπει να σταματήσουν αμέσως την παραγωγή, την πώληση και την προώθηση των παιχνιδιών και να πληρώσουν 4,5 εκατομμύρια γιουάν (650.000 δολάρια) για αποζημίωση.

Η Lego πρόκειται για τον μεγαλύτερο κατασκευαστή παιχνιδιών της Ευρώπης και είναι γνωστή για την επιθετική πολιτική της απέναντι σε όσους αντιγράφουν τα πολύχρωμα και διάσημα τουβλάκια της, αφού είχε ήδη εξασφαλίσει δύο σημαντικές νομικές νίκες στην Κίνα πέρυσι.

Πρώτον, το ανώτατο δικαστήριο του Πεκίνου εξέδωσε απόφαση που αναγνωρίζει το λογότυπο της Lego και το όνομα στα κινέζικα ως εμπορικά σήματα στη χώρα. Το Lego κέρδισε επίσης στην νομική διαμάχη περί πνευματικής ιδιοκτησίας με τους κατασκευαστές προϊόντων Bela.

Οι αποφάσεις σχετικά με την υπόθεση της LEPIN «καταδεικνύουν σαφώς τις συνεχείς προσπάθειες των κινεζικών αρχών για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Lego Niels B. Christiansen στη δήλωση. «Θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας μας».

Αντώνης Αντωνόπουλος

Δημοσιογραφικό Τμήμα

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Αλέξης Κώτσαλος

Chernobyl insurance...

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα