Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019,

Η cyberinsurance θα κοστίζει στους ασφαλιστές περισσότερο από τις φυσικές καταστροφές

Οι κίνδυνοι στον κυβερνοχώρο θα αποτελούν σύντομα μεγαλύτερο ρίσκο από τις φυσικές καταστροφές για τον ασφαλιστικό τομέα, δήλωσε ο πρόεδρος της Scor, Denis Kessler, συστήνοντας στον κλάδο να δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη και κοινή παγκόσμια κλίμακα για την αξιολόγηση περιστατικών που σχετίζονται με τον κυβερνοχώρο.

«Ονειρεύομαι ένα είδος κλίμακας Richter για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο», δήλωσε ο Kessler σε μια διάσκεψη για την ασφάλεια του κυβερνοχώρου στην Τράπεζα της Γαλλίας, αναφερόμενος στην κλίμακα που χρησιμοποιείται για τη μέτρηση των σεισμών. «Θα ήταν πολύ χρήσιμο να έχουμε εργαλεία μέτρησης και μοντελοποίησης. Αν δεν μπορούμε να μοντελοποιήσουμε, είναι πολύ δύσκολο για εμάς να παρέχουμε κάλυψη. Έχουμε σενάρια αλλά όχι εργαλεία μοντελοποίησης. «

Ενώ το κόστος των κινδύνων στον κυβερνοχώρο είναι μικρό μέχρι τώρα, ο Kessler δηλώνει ότι ο κίνδυνος στον κυβερνοχώρο θα μπορούσε να υπερβεί τα 600 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως «στο σενάριο χειρότερης περίπτωσης.» Αυτό το κόστος πρέπει να το συγκρίνει κανείς με το ετήσιο κόστος φυσικών καταστροφών που φθάνει περίπου 230 δισεκατομμύρια δολάρια για να κατανοήσει το μέγεθος της απειλής.

Ωστόσο, «η ζήτηση για κάλυψη του κυβερνο-κινδυνου υπερβαίνει κατά πολύ την προσφορά και αυτό είναι ένα ζήτημα», δήλωσε ο Kessler, ζητώντας μια «εκ νέου ισορροπία» της κατάστασης.

Δημοσιογραφικό Τμήμα

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Αλέξης Κώτσαλος

Chernobyl insurance...

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα