Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019,

Η Benetton κρατά την Generali σε Ιταλικά χέρια

Μια ομάδα ιταλικών επενδυτών με επικεφαλής την οικογένεια Benetton βρίσκονται πίσω από μια προσπάθεια να παραμείνει η ασφαλιστική εταιρεία Generali σε ιταλικά χέρια.

Η Generali, τρίτη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία στην Ευρώπη, φημολογείται ότι αποτελεί πιθανό στόχο για μεγαλύτερους ανταγωνιστές – συμπεριλαμβανομένης της γαλλικής ασφαλιστικής εταιρείας AXA και της ελβετικής Zurich Insurance. Ωστόσο, η οικογένεια Benetton είναι αποφασισμένη να διατηρήσει τη Generali ως ιταλική εταιρεία. Το Reuters ανέφερε ότι η Edizione, η οικογένεια πίσω από την Benetton, αύξησε πρόσφατα το μερίδιό της στην εταιρεία, με πρόσθετες επενδύσεις από τους Ιταλούς επιχειρηματίες Francesco Gaetano Caltagirone και Leonardo Del Vecchio.

«Με τους Caltagirone και Del Vecchio δημιουργούμε μαζί ένα καλό ιταλικό μέτωπο», δήλωσε σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica ο Luciano Benetton, ένα από τα τέσσερα αδέλφια που ίδρυσαν τη αυτοκρατορία Benetton. «Έχουμε ένα αξιόλογο ιταλικό μερίδιο που, και οι τρεις μαζί, θέλουμε να αυξηθεί.

«Πιστεύουμε ότι η Generali πρέπει να παραμείνει ιταλική εταιρεία». Η οικογένεια είναι γνωστή για την ίδρυση της εταιρείας μόδας Benetton Group, καθώς και για επενδύσεις στην ιταλική υποδομή μεταφορών και σε εστιατόρια.

Αντώνης Αντωνόπουλος

Δημοσιογραφικό Τμήμα

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Αλέξης Κώτσαλος

Chernobyl insurance...

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα