Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019,

Η 1η Εθνική Συνδιάσκεψη του κλάδου έχει ενθουσιάσει τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές της χώρας.

Η 1η Εθνική Συνδιάσκεψη των εκλεγμένων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στα επιμελητήρια της χώρας  με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των Σωματείων Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης από όλη την Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί στις 18 Μαΐου 2019, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Διοργανώνεται από τα Επαγγελματικά Επιμελητήρια ΑθήναςΘεσσαλονίκηςΠειραιά με τη στήριξη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και στόχος είναι να γίνει θεσμός και να πραγματοποιείται κάθε χρόνο.

Η Συνδιάσκεψη αποσκοπεί στην πανελλήνια δικτύωση του κλάδου, την απόκτηση ενιαίας παρουσίας και τη διαμόρφωση κοινών χειρισμών στα  θέματα που τον αφορούν. Καθοριστικός είναι και ο ρόλος των Σωματείων τα οποία θα έχουν την αρωγή των Επιμελητηρίων στο να αναπτύξουν δράσεις αυτόνομες και πανελλαδικές και να διασυνδεθούν ισχυρά μεταξύ τους συντελώντας στην εξέλιξη του κλάδου.

Η Έφη Κώνστα πρόεδρος του τμήματος υπηρεσιών του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας και αντιπρόεδρος του Σ.Ε.Α.ΔΙ.Δ.Ε. τόνισε πως «η πρωτοβουλία αυτή με την συνεργασία Επιμελητηρίων και Σωματείων της κάθε περιοχής θα συμβάλλει στην εξωστρέφεια την προβολή της ιδιωτικής ασφάλισης και την ενδυνάμωση της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης».

Ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Καστοριάς Παντελής Σιάντσης δήλωσε πως «θα αποτελέσει την απαρχή σημαντικών αποφάσεων και πρωτοβουλιών που αφορούν τον ασφαλιστικό κλάδο από την πλευρά των διαμεσολαβητών».

Τη συμβολή της Συνδιάσκεψης στην συλλογικότητα του κλάδου αναδεικνύει ο Νίκος Παναγιωτάκης εκλεγμένος ασφαλιστικός διαμεσολαβητής στο ΕΕΑ και τονίζει ότι η πρωτοβουλία αυτή «θα αναδείξει τα σημαντικά θέματα που αφορούν τον κλάδο μας και το έργο των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών. Γνώμη μου είναι ότι η συνδιάσκεψη πρέπει να γίνει θεσμός.»

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Δημήτρης Σκιτζής εκτιμά πως «η συμβολή της Συνδιάσκεψης στον κλάδο θα είναι πολύ σημαντική, γιατί θα είναι η πρώτη φορά που τα προβλήματα θα τεθούν επί τάπητος με αντιπροσώπους από όλη την Ελλάδα, τόσο από τα Επιμελητήρια όσο και από τα σωματεία. Πιστεύω πως θα γίνει προσπάθεια για από κοινού αντιμετώπιση των θεμάτων και θα είναι ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους οι άνθρωποι που πολεμούν για το κοινό καλό του κλάδου.

«Η κοινή εκπροσώπηση ήταν ένα πρόβλημα που ταλάνιζε τον κλάδο μας επί σειρά ετών. Η αρχή έγινε με την Ε.Α.Δ.Ε. που ήταν πολύ σημαντικό βήμα. Σήμερα με τον διαχωρισμό σε 2 κατηγορίες μόνο των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, έχουν δημιουργηθεί οι κατάλληλες προϋποθέσεις για το επόμενο βήμα, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του αύριο», δήλωσε ο πρόεδρος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν. Ιωαννίνων Αλέξανδρος Ιωάννου

«Είναι μια πολύ θετική πρωτοβουλία η 1η Εθνική Συνδιάσκεψη Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών και θα προσφέρει στον κλάδο μας», αναφέρει η εκλεγμένη στο Επιμελητήριο Ευβοίας και πρόεδρος του Σωματείου του νομού Δέσποινα Καραμπέτσου. «Επικροτώ», συνεχίζει, «την κίνηση αυτή και εκτιμώ ότι θα ενώσει τις διάσπαρτες τοπικές φωνές του κλάδου, να δυναμώσουν. Θα δώσει ευκαιρία στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση να αναδείξει και τα πολύ σημαντικά θέματα της κάθε περιοχής που μπορεί να είναι διαφορετικά από τα γενικά. Εκτιμώ ότι θα πρέπει η πρωτοβουλία να αποκτήσει θεσμική μορφή, να συνεχιστεί και να συντελέσει στην περαιτέρω άνοδο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης».

Ο Γ.Γ.του Επιμελητηρίου Ημαθίας ασφαλιστικός διαμεσολαβητής Κώστας Σισμανίδης πιστεύει πώς «η Συνδιάσκεψη θα συντελέσει στην προώθηση λύσεων, στη γενική ανάδειξη της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. Θα  δυναμώσει την παρουσία του κλάδου και θα συμβάλλει στην ενιαία αντιμετώπιση όσων σήμερα απασχολούν τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές».

Ως απαραίτητη εξέλιξη που θα συμβάλλει στο μέλλον της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, χαρακτηρίζει την 1η Εθνική Συνδιάσκεψη ο εκλεγμένος στο Επιμελητήριο Κέρκυρας ασφαλιστικός διαμεσολαβητής Στέφανος Μέξας. Είναι μια πρωτοβουλία, τονίζει, που θα ενισχύσει τη συλλογικότητα του κλάδου και θα συντελέσει στην καλύτερη ενιαία αντιμετώπιση των θεμάτων που σχετίζονται με την εξέλιξη του επαγγέλματος.

Κατά την εκτίμησή της Καλλιόπης Τζήκα, Γενικής Γραμματέας του Επιμελητηρίου Λάρισας και Α’ Αντιπροέδρου της ΕΕΔΕΓΕ από την πρωτοποριακή αυτή πρωτοβουλία θα προκύψουν οφέλη για τον κλάδο και τη συνολική του πρόοδο. Καταγράφει επίσης, το σημαντικό γεγονός του πανελλαδικού συντονισμού των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, και την αξία που έχει αυτή η εξέλιξη για τη συλλογικότητα, τις κοινές διεκδικήσεις, και την ενίσχυση της παρουσίας του.

Η Ευγενία Φλογέρα, Πρόεδρος του Τμήματος Υπηρεσιών του Επιμελητηρίου Πιερίας σημειώνει ότι η πρωτοβουλία θα δείξει τη μεγάλη εικόνα του κλάδου στην ελληνική επικράτεια. Εκτιμά ακόμα, ότι θα συμβάλλει στη γενικότερη ενεργοποίηση των δυνάμεων του κλάδου και θα ενισχύσει τις ήδη δυναμικές δράσεις των Σωματείων και των Επιμελητηρίων για τον κλάδο. Τονίζει επίσης, ότι κάθε ενέργεια που ενισχύει τη συλλογικότητα της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης συντελεί στην περαιτέρω ανάδειξή της στην κοινωνία και την οικονομία.

 Με πληροφορίες του insurance-eea.gr

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Αλέξης Κώτσαλος

Chernobyl insurance...

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα