Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019,

 Η Τράπεζα της Ελλάδος στηρίζει τις Αρχές Υπεύθυνης Τραπεζικής των Ηνωμένων Εθνών

H Τράπεζα της Ελλάδος στηρίζει και υιοθετεί τις Αρχές Υπεύθυνης Τραπεζικής που έχει θέσει σε διαβούλευση το UNEP FI (United Nations Environment Programme Finance Initiative). Σε επιστολή του προς το UNEP FI, ο Διοικητής Γιάννης Στουρνάρας τονίζει ότι η Τράπεζα της Ελλάδος θα προωθήσει τις Αρχές αυτές μέσα από τα δίκτυά της και καλεί όλες τις τράπεζες να πράξουν το ίδιο.

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος δήλωσε σχετικά: «Για να πετύχουμε ένα βιώσιμο μέλλον θα πρέπει ο χρηματοπιστωτικός τομέας να μεγιστοποιήσει τη συνεισφορά του, ευθυγραμμίζοντας τις πρακτικές του με τους στόχους της κοινωνίας, όπως αυτοί εκφράζονται στους Στόχους για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Ηνωμένων Εθνών και τη Συμφωνία των Παρισίων για την κλιματική αλλαγή. Οι Αρχές Υπεύθυνης Τραπεζικής, ως τμήμα ενός οδικού χάρτη για τη βιωσιμότητα, υποστηρίζουν και επιταχύνουν τις κρίσιμες αλλαγές που χρειάζονται για να επιτύχουμε ευημερία για τις τωρινές και τις μελλοντικές γενιές. Η Τράπεζα της Ελλάδος στηρίζει ολόθερμα τις Αρχές και μέσα από το ρόλο της, ως κεντρική τράπεζα της χώρας, προτρέπει όλες τις τράπεζες να τις υπογράψουν και να θέσουν φιλόδοξους στόχους.»

Οι Αρχές Υπεύθυνης Τραπεζικής του UNEP FI φιλοδοξούν να καθορίσουν το ρόλο και τις ευθύνες του τραπεζικού τομέα στη διαμόρφωση ενός βιώσιμου μέλλοντος, ενώ οι τράπεζες που θα υπογράψουν τις Αρχές δεσμεύονται να ευθυγραμμίσουν τις εργασίες τους με τους στόχους της παγκόσμιας κοινότητας και να δημιουργήσουν αξία για την κοινωνία. Μεταξύ άλλων, οι Αρχές προσδιορίζουν τα κριτήρια για την υπεύθυνη και αειφόρο τραπεζική μέσα από την ολιστική εκτίμηση των κινδύνων και των ευκαιριών που πηγάζουν από τις δραστηριότητες των τραπεζών. Επίσης, οι Αρχές ενθαρρύνουν τις τράπεζες να ελέγχουν και να υπολογίζουν την επίδραση των χρηματοδοτήσεών τους και να δημοσιοποιούν τον αντίκτυπό τους, θετικό ή αρνητικό, στην κοινωνία και το περιβάλλον.

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Αλέξης Κώτσαλος

Chernobyl insurance...

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα