Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019,

Η συμπληρωματική ιδιωτική ασφάλιση δεν είναι πολυτέλεια. Είναι Νομοτέλεια

Του Νίκου Σακελλαρίου, αναδημοσίευση από το περιοδικό Insurance World 

Η ανακοίνωση της συνολικής παραγωγής του α’ τριμήνου 2018 από τις εταιρείες μέλη της ΕΑΕΕ  έδειξε ότι η ελληνική ασφαλιστική αγορά βαδίζει σε  σωστά μονοπάτια.

Δεν ήταν μεγάλη η συνολική (σωρευτική) αύξηση, με  3,8% αλλά έχει ιδιαίτερη σημασία ότι ανοδικά κινήθηκαν και οι Γενικές και η Ζωή.  H άνοδος όμως δεν λέει τίποτε εάν δεν αυξηθούν οι πρωτασφαλίσεις  σε όλους τους κλάδους.

Και αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο να συμβεί στην παρούσα συγκυρία με την σταθερή υψηλή φορολογία και τις μεγάλες ασφαλιστικές εισφορές επί ‘δικαίων και αδίκων’.

Η μόνη λύση είναι να υπάρξουν φοροαπαλλαγές στα ιδιωτικά ασφαλιστήρια υγείας και σύνταξης  ή συμψηφισμό με τις κοινωνικές εισφορές.

Ξέρουμε ότι η φιλοσοφία της κυβέρνησης είναι να δημιουργήσει μία ισχυρή κοινωνική ασφάλιση  αλλά δυστυχώς όσο και να μειωθούν οι συντάξεις και όσο και να αυξηθούν οι εισφορές μετά τις μειώσεις  που έρχονται στις συντάξεις το 2019 θα ακολουθήσουν (αναγκαστικά) μειώσεις και μετά το 2020 όποια και εάν είναι κυβέρνηση.

Η γήρανση του πληθυσμού και κυρίως η έλλειψη ανάπτυξης και αύξησης απασχόλησης δημιουργούν ένα ‘φαινόμενο μυλόπετρας’ για τις συντάξεις του μέλλοντος.

Η ‘αλληλεγγύη των γενεών’ που ακολουθήθηκε μετά τον πόλεμο στο ελληνικό συνταξιοδοτικό σύστημα δεν μπορεί πλέον να εφαρμοστεί εάν δεν ανατραπεί το ισοζύγιο συνταξιούχων/εργαζομένων που είναι στο 3 προς 1.  Κοινώς , δεν μπορούν οι εισφορές ενός εργαζομένου να στηρίξουν τις συντάξεις 3 συνταξιούχων ακόμη και εάν ο βαθμός αναπλήρωσης έχει υποχωρήσει προς τα επίπεδα του 60%.

Η συμπληρωματική ιδιωτική ασφάλιση για σύνταξη  με φοροαπαλλαγές δεν είναι πολυτέλεια είναι ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ.

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου

Black Friday στην ασφαλιστική συνείδηση

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα