Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019,

Η μεγάλη επιτυχία της 1ης Εθνικής Συνδιάσκεψης Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η Εθνική Συνδιάσκεψη Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών εκλεγμένων στα Επιμελητήρια στη οποία συμμετείχαν και εκπρόσωποι Σωματείων του κλάδου.
Παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης, της πολιτικής, και των Αρχών και συγκεκριμένα η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου ο βουλευτής Κυκλάδων ΝΔ και τ. υπουργός κ. Γιάννης Βρούτσης, ο βουλευτής τ. υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος και ο Διοικητής της ΑΑΔΕ κ. Γ. Πιτσιλής.
Επίσης χαιρέτισαν θεσμικά ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ κ. Κ. Μίχαλος, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γ. Καββαθάς και ο πρόεδρος του ΕΕΠ κ. Ι Βουτσινάς,  Από την ασφαλιστική αγορά ο αντιπρόεδρος της ΕΑΕΕ και διευθύνων σύμβουλος της Generalli Κ. Πάνος Δημητρίου, η πρόεδρος του ΕΙΑΣ κ. Νάντια Σταυρογιάννη.
Από την πλευρά των Επιμελητηρίων που υποστήριξαν την εκδήλωση χαιρέτισαν από το ΕΕΑ ο κ. Δ. Γαβαλάκης, από τον Πειραιά ο κ. Κ. Μαρκουλιδάκης και από την Θεσσαλονίκη ο κ. Κ. Λάσκος.
 syndiaskepsi_hatzi_panel-e1558296118501
Την εκδήλωση όπως και τις εργασίες της 1ης Συνδιάσκεψης άνοιξε ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Ιωάννης Χαζτηθεοδοσίου σηματοδοτώντας την εξέλιξή τους η οποία είναι ιδιαιτέρως θετική για τον κλάδο καθώς συμφωνήθηκε ότι αποτελεί την είσοδο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης σε νέα εποχή. (Σημ. οι επισημάνσεις, τα συμπεράσματα και οι αποφάσεις καταγράφηκαν και θα δημοσιοποιηθούν λεπτομερώς).

Με τη συμφωνία ότι τα επιμελητήρια και τα σωματεία θα έχουν διακριτούς ρόλους και πώς η κάθε πλευρά θα κινείται στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της με κοινή όμως συνισταμένη τη συνεργασία τους και την αλληλοστήριξη θέσεων της διαμεσολάβησης ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 1ης Εθνικής Συνδιάσκεψης.

Ανάμεσα στους στόχους της συνδιάσκεψης, του έργου της και της εφεξής  πραγματοποίησής της όπως προσδιορίστηκαν από τον Γενικό Γραμματέα του ΕΕΑ και πρόεδρο της Επιτροπής Διαμεσολάβησης κ. Δημήτριο Γαβαλάκη είναι η ισχυροποίηση της φωνής του κλάδου, η καταγραφή και o εντοπισμός των θεμάτων που ανακύπτουν και φυσικά η δυνατότερη πολιτική παρέμβαση προς όφελος της λειτουργίας του.

Τα επιμελητήρια θα δέχονται και θα στηρίζουν τις προτάσεις των σωματείων όπως αυτές διαμορφώνονται από τα μέλη τους.Αυτό σημαίνει ότι τα σωματεία είναι ένας ισχυρός πόλος ανάπτυξης των θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο.

Επίσης καταγράφηκε ως στόχος της Συνδιάσκεψης και της λειτουργίας της η ανάπτυξη ισχυρότερων δεσμών με τη Νομοθετική και Εκτελεστική εξουσία καθώς και η ανάδειξη των θεμάτων που προβληματίζουν τον κλάδο στην περιφέρεια. Επιτομή της Συνδιάσκεψης θεωρείται η αμεσότητα επικοινωνίας, η πληροφόρηση, η ανταλλαγή σκέψεων και οι ταχύτατες αποφάσεις σε επίπεδο πανελλαδικό.

Επιμελητήρια 

Τα επιμελητήρια όπως προσδιορίστηκε από τη Συνδιάσκεψη έχουν τον δικό τους ρόλο. Δίνοντας έμφαση σε αυτόν μπορούν να συντελέσουν στην ανάδειξη της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στην κοινωνία, να εκπονούν μελέτες σχετικές με την διαμεσολάβηση, να επιδιώκουν την παροχή κινήτρων (όπως φοροαπαλλαγές ασφαλίστρων) για την ενίσχυση της επαγγελματικής δραστηριότητας και την ανάπτυξη της ιδιωτικής ασφάλισης. Επίσης ως θεσμικοί φορείς μπορούν να μελετούν και να προτείνουν διαδικασίες για την ενίσχυση της εισόδου νέων στο επάγγελμα, να διερευνούν τη δυνατότητα ένταξης των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών σε Ευρωπαϊκά προγράμματα αλλά και να σχεδιάζουν προγράμματα που θα στηρίζουν το επάγγελμα. Παράλληλα στις διεκδικήσεις των Επιμελητηρίων παραμένουν θέματα που αφορούν το ασφαλιστικό το φορολογικό και γενικά το περιβάλλον, λειτουργία του κλάδου στην ευρύτερη οικονομία.

Μείζον θέμα που παραμένει προς διερεύνηση και τα Επιμελητήρια μπορούν να παίξουν ρόλο είναι η υλοποίηση επαγγελματικού ταμείου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών

Θέσεις Σωματείων και στήριξη 

Τα επιμελητήρια όπως αναφέρθηκε στη Συνδιάσκεψη θα είναι αρωγός σε διεκδικήσεις των Σωματείων τα οποία πρέπει να λειτουργούν σύγχρονα και ισχυρά ανταποδοτικά προς τα μέλη τους. Ρόλος των Σωματείων που πρέπει να υποστηριχθεί και να εξελιχθεί είναι η μέριμνα για τη σωστή και πλήρη εφαρμογή του νέου νομικού πλαισίου (4583) – του οποίου επιβεβαιώθηκε η σημαντική του αξία τόσο για τα εμπορικά δικαιώματα όσο και για την επιβολή διαφάνειας. Να αντιμετωπίζουν τις αθέμιτες πρακτικές εφόσον τις εντοπίζουν. Να παραμείνουν στην πρώτη γραμμή για τα ανασφάλιστα οχήματα και να συντελούν στην καταπολέμηση του φαινομένου. Να μεριμνούν για τη διαφάνεια στις εμπορικές συμφωνίες, σχέση ασφαλίστρου με δικαίωμα συμβολαίου. Να βρίσκονται κοντά στις διαπραγματεύσεις για νέες συμβάσεις ασφαλιστικών εταιριών και να στηρίζουν όλες τις διαδικασίες εκπαίδευσης.

 Πηγή: insurance-eea.gr

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Αλέξης Κώτσαλος

Chernobyl insurance...

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα