Τρίτη 21 Μαΐου 2019,

Η Εθνική Ασφαλιστική διακόπτει την ασφαλιστική κάλυψη σεισμού στη Ζάκυνθο

Η Ζάκυνθος επλήγη στα τέλη του Οκτωβρίου από μια ισχυρή σεισμική δόνηση 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, η οποία ευτυχώς, προκάλεσε μόνο υλικές ζημιές. Έκτοτε, η σεισμική δραστηριότητα παραμένει έντονη στο Ιόνιο πέλαγος. Συγκεκριμένα, εχθές στις 04:44 οι σεισμογράφοι κατέγραψαν μια δόνηση, μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο 70 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Ζακύνθου και 287 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά της Αθήνας, κατά την ίδια πηγή.

Σύμφωνα με τη Γενική Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (Δ.Α.Φ. Ε.Κ) του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, από την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018 έως και την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου διενεργήθηκαν 268 αυτοψίες στο νησί με σκοπό την προστασία των πολιτών. Οι 268 αυτοψίες κατέδειξαν:

  • Κατάλληλα για χρήση 144 κτίρια.
  • Προσωρινά ακατάλληλα 124 κτίρια.
  • Θα εκδοθεί Πρωτόκολλο Αυτοψίας Επικίνδυνα Ετοιμόρροπου Κτιρίου (ΠΑΕΕΚ) για μία αποθήκη.

Οι αυτοψίες θα συνεχιστούν από τα εξειδικευμένα κλιμάκια Μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και τις επόμενες ημέρες.

Μετά την επέλευση της ισχυρής σεισμικής δόνησης μεγέθους 6,4 – 6,5 R που έπληξε την θαλάσσια περιοχή 28 χλμ ΝΔ της νήσου Ζακύνθου σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του ΕΑΑ και καθώς η μετασεισμική ακολουθία εξελίσσεται η Εθνική Ασφαλιστική με ανακοίνωσή της αναστέλλει την παροχή της κάλυψης του Σεισμού για τον Δήμο Ζακύνθου (νήσος Ζακύνθου & νησίδες Στροφάδια) για όσο διάστημα διαρκέσει το φαινόμενο και σε κάθε περίπτωση τουλάχιστον για δύο μήνες (2) από την πρώτη σεισμική δραστηριότητα.

Πιθανόν και άλλες ασφαλιστικές εταιρείες να ακολουθούν παρόμοια τακτική.

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα