Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018,

Ηλεκτρονικό μητρώο αυτοκινήτων και οδηγών δημιουργείται με τον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις του Υπουργού Μεταφορών κ Σπρίντζη για την αναμόρφωση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ( ΚΟΚ) αναφορικά με τα πρόστιμα και τις παραβάσεις, η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Μεταφορών με τα συναρμόδιο υπουργείο Οικονομικών θα δημιουργήσει ηλεκτρονική βάση δεδομένων για οχήματα και οδηγούς.

Συγκεκριμένα στο σχέδιο νόμου θα είναι έτοιμο το επόμενο διάστημα θα υπάρχει ειδική διάταξη που θα επιβάλλει τη δημιουργία μιας ενιαίας βάσης δεδομένων στην οποία θα καταγράφονται όλες οι πληροφορίες τόσο για τους οδηγούς όσο και για το όχημα.


Μέσω αυτής της βάσης θα γίνονται όλες οι διασταυρώσεις που απαιτούνται και μεταξύ αυτών και ο καταλογισμός των προστίμων του ΚΟΚ με βάση το εισόδημα του παραβάτη οδηγού.

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι στην πρώτη και μοναδική επίσημη διασταύρωση για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα με την βάση δεδομένων των ασφαλιστικών εταιριών για τα ασφαλισμένα οχήματα τα αποτελέσματα ανέδειξαν πλήθος λαθών που προέρχονταν κυρίως από οχήματα που έχουν αποσυρθεί και κλαπεί και βρίσκονται ακόμα δηλωμένα στο Υπουργείο Μεταφορών.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ακυρωθεί η επιβολή των προστίμων και να αρχίσει το ξεκαθάρισμα των μητρώων. Πάντως μέχρι στιγμής η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο δεν έχουν προχωρήσει σε νέα διασταύρωση που μάλλον πάει για το 2018.

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα