Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019,

Εταιρείες σε ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία και Γερμανία απειλούνται από κυβερνοεπιθέσεις

Ενώ, οι περισσότερες μελέτες καταδεικνύουν την ανάγκη οι διαμεσολαβητές να προωθήσουν τα προϊόντα cyber insurance στους πελάτες, έρευνα από την Hiscox αποκαλύπτει ότι η πλειοψηφία των επιχειρήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και τη Γερμανία δεν είναι προετοιμασμένη για επιθέσεις κακόβουλων λογισμικών και χάκερς.

Η έρευνα της Hiscox στην οποία συμμετείχαν 3.000 εταιρείες στις τρεις χώρες, δείχνει ότι το 53% των επιχειρήσεων θεωρούνται απροετοίμαστες στην αντιμετώπιση τέτοιων επιθέσεων, ενώ μόνο το 30% έχουν κατάλληλα προετοιμαστεί για κάθε ενδεχόμενο.

«Η μελέτη μας αποκαλύπτει μια ανησυχητική απουσία ετοιμότητας για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο μεταξύ των επιχειρήσεων», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Hiscox Insurance Steve Langan.

Η πλειοψηφία του 57% των επιχειρήσεων αντιμετώπισαν επιθέσεις στον κυβερνοχώρο κατά το παρελθόν έτος, με τις μεγάλες εταιρείες να είναι οι συχνότεροι στόχοι. Το 46% των επιχειρήσεων χρειάστηκε δύο ή περισσότερες ημέρες για να αποκαταστήσει τις επιθέσεις.

Ασφαλιστήριο συμβόλαιο για κινδύνους από διαδικτυακές επιθέσεις έχει συνάψει μόνο το 40% των επιχειρήσεων (55% στις ΗΠΑ, 36% στο Ηνωμένο Βασίλειο και 30% στη Γερμανία). Αυτό που τονίζεται, ωστόσο, στη μελέτη της Hiscox είναι ότι είναι πιθανό οι επιχειρήσεις να μην έχουν κατανοήσει πλήρως τι είδους καλύψεις έχουν τα συμβόλαια τους και να θεωρούν ότι προστατεύονται, παρόλο που δε διαθέτουν cyber insurance.

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα