Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019,

Επιστολή του κ. Βελλιάδη προέδρου της Brokers Union

«Σε συνέχεια της ανάρτησής μας σχετικά με τον αθέμιτο ανταγωνισμό από εμπορικές εταιρείες οι οποίες δημιούργησαν ηλεκτρονικές πλατφόρμες πώλησης online και direct ασφάλισης Αυτοκινήτου, με ασφάλιστρα χαμηλότερα από αυτά που οι Ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν σήμερα στους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές, διαπιστώνουμε επίσης τα εξής:

Εκτός του κλάδου Αυτοκινήτου, ορισμένες εταιρίες έδωσαν σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες online πώλησης ειδικά πακέτα στον Κλάδο Πυρός και στον Κλάδο Υγείας. Τα πακέτα αυτά είναι πιο φθηνά από αυτά που υπάρχουν στην διάθεση του καταναλωτή μέσω των Συνεργατών μας, ωστόσο οι καλύψεις είναι σαφώς περιορισμένες.

Οι εταιρίες που συμμετέχουν σε αυτό το σχέδιο καταστρατηγούν την οδηγία για τη διανομή Ασφαλιστικών προϊόντων (IDD) περί της προστασίας του καταναλωτή καθώς ουδείς εξηγεί και αναλύει στον δυνητικό πελάτη, όπως προβλέπει ο νόμος, ότι πολλές καλύψεις λείπουν από το πακέτο ασφάλισης.

Με απλά λόγια, το πακέτο ασφάλισης είναι σχεδιασμένο με την λογική να έχει χαμηλό ασφάλιστρο ως δέλεαρ, αψηφώντας κάθε κώδικα επαγγελματικής δεοντολογίας καθώς και το άρθρο 28 της οδηγίας IDD (Πρόληψη Συγκρούσεως Συμφερόντων και Συγκρούσεις Συμφερόντων).

Βέβαια πολύ σύντομα οι εταιρίες αυτές, είτε από καταγγελίες είτε από νομικές αξιώσεις αποζημίωσης, θα βρεθούν υπόλογες όταν προκληθεί ζημιά η οποία δεν θα καλυφθεί.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω και με πρωταρχικό σκοπό την προστασία του χαρτοφυλακίου του Δικτύου Συνεργατών της, η Brokers Union αποφάσισε να στηρίξει παραγωγικά αποκλειστικά τις Ασφαλιστικές εταιρείες εκείνες οι οποίες δεσμεύονται ηθικά για την σωστή τήρηση της συνεργασίας μας.

Οι Συνεργάτες οι οποίοι επιθυμούν να ενημερωθούν αναλυτικά για τις προτάσεις μας σχετικά με την προστασία του χαρτοφυλακίου τους από πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την εταιρεία μας.

Κλείνοντας θα θέλαμε να συγχαρούμε τον CEO της Interasco Ασφαλιστική, κύριο Κάρολο Σαΐα για την γενναία απόφαση την οποία έλαβε να αποσυρθεί η Interasco Ασφαλιστική από την ηλεκτρονική πλατφόρμα πώλησης γνωστής εμπορικής εταιρίας και να υποστηρίξει έμπρακτα την μακροχρόνια συνεργασία με τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές.
Εύγε κύριε Σαΐα, η υποστήριξη της εταιρείας μας και του Δικτύου Συνεργατών μας θα είναι ανάλογη.»

Ο Πρόεδρος της Brokers Union
Νικόλαος Σ. Βελλιάδης

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Αλέξης Κώτσαλος

Chernobyl insurance...

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα