Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018,

Επαναλαμβάνεται η διαδικτυακή ενημέρωση για τις φορολογικές αλλαγές που αφορούν τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές

«Οι φορολογικές αλλαγές που επηρεάζουν τα ασφαλιστικά γραφεία.

Ενημερωθείτε, εκπαιδευτείτε και αξιολογήστε τις εναλλακτικές σας από νωρίς!»

Εισηγητής:  Τηλέμαχος Μαλγαρινός, Οικονομικός Σύμβουλος

 To διαδικτυακό ενημερωτικό σεμινάριο που παρακολούθησαν εκατοντάδες ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές και αφορά τις φορολογικές αλλαγές θα επαναληφθεί το προσεχές διάστημα λόγω της τεράστιας ζήτησης. Ο οικονομικός σύμβουλος Τηλέμαχος Μαλγαρινός θα βρίσκεται κοντά μας για 1,5 ώρα προκειμένου να μας ενημερώσει για πολλά και χρήσιμα θέματα όπως για τα πλεονεκτήματα των διαφόρων κατηγοριών επιχειρήσεων, τις νέες κλίμακες φορολογικών συντελεστών και ΕΦΚΑ, τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των συνενώσεων αλλά και πολλά άλλα.

Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής ενημέρωσης θα απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα που θα τεθούν από τους συμμετέχοντες αλλά και θα προτείνει λύσεις.

Όσοι ενδιαφέρονται θα παρακολουθήσουν τη νέα αυτή διαδικτυακή ενημέρωση θα πρέπει να προεγγραφούν δηλώνοντας το ενδιαφέρον τους στο email [email protected] ή τηλεφωνικά στο 2315 311 282.

Η ημερομηνία διεξαγωγής του webinar θα ανακοινωθεί σύντομα. Το κόστος συμμετοχής είναι 25€ και θα εξοφληθεί μόλις ανακοινωθεί η οριστική ημερομηνία διεξαγωγής.

Περιγραφή και σκοπός του webinar

Σκοπός του webinar είναι να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να πάρουν εκείνες τις επιχειρηματικές αποφάσεις για το ασφαλιστικό τους γραφείο έτσι ώστε να ανταπεξέλθουν στην υπάρχουσα φορολογική καταιγίδα. Ο εισηγητής του webinar θα συζητήσει με τους συμμετέχοντες για τις επιλογές που θα τους δώσουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους αλλά και να ελιχθούν  στο υφιστάμενο οικονομικό περιβάλλον.

Σε ποιους απευθύνεται το webinar

Σε όλους τους επαγγελματίες ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, ιδιοκτήτες ασφαλιστικών επιχειρήσεων αλλά και σε νέους που έχουν επιλέξει να ασχοληθούν με την ασφαλιστική διαμεσολάβηση.

 

Θεματολογία

 • Οι φορολογικές αλλαγές που έχουν επέλθει και τι θα πρέπει να γνωρίζουν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές.
 • Διαφορές μεταξύ ατομικής, ΙΚΕ,ΑΕ, ΕΠΕ κλπ. Πότε συμφέρει η ίδρυση της κάθε επιχείρησης.
 • Γενικές αρχές οικονομικών που θα πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες ασφαλιστικών επιχειρήσεων
 • Οι νέες κλίμακες υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΑΕΕ. (Πώς επηρεάζεται η ασφάλισή μου όταν ασκώ και άλλο επάγγελμα; Πχ: μισθωτός) Πίνακες και παραδείγματα.
 • Ποιες είναι οι νέες κλίμακες φορολογίας ανά κατηγορία εισοδήματος και ανά είδος επιχείρησης;
 • Εισαγωγή στις μορφές των επιχειρήσεων. Βασικά χαρακτηριστικά. Κριτήρια επιλογής; (τι επιχείρηση θέλω να κάνω αλλά και τι επιχείρηση πρέπει να κάνω)
 • Γιατί η συνένωση είναι μια πρακτική που πρέπει να ωριμάσει γρήγορα στη συνείδηση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών; Από τι εξαρτάται; Είναι για όλους το κύριο επάγγελμα; Πόσο ασχολείται ο καθένας; Ποια τα φορολογικά και άρα και οικονομικά οφέλη; Ποια η νομική πλευρά;
 • Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα: Φορολογία; Ασφάλιση; Οικονομοτεχνική μελέτη; Κύρια ή συμπληρωματική ενασχόληση;
 • Γενικά ζητήματα στις επιχειρήσεις μας (δαπάνες, παροχές σε είδος, νέες μέθοδοι ελέγχου, οφειλές-κατασχέσεις)
 • Υποχρέωση ασφαλιστικών διαμεσολαβητών για εγγραφή τους στο ΓΕ.ΜΗ από 01/01/2015. Τι σημαίνει αυτό;
 • Αλλαγές προσεχώς. Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας;
 • Γενικά ζητήματα φορολογίας επιχειρήσεων.

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα Εισηγητή

Ο Τηλέμαχος Μαλγαρινός είναι οικονομικός σύμβουλος και λογιστής με 18ετή εμπειρία.

Επί μια δεκαετία διετέλεσε στέλεχος λογιστικής εταιρίας, ενώ τα τελευταία χρόνια αναπτύσσει τη δική του εταιρία. Παρέχει λογιστικές-φοροτεχνικές υπηρεσίες, χρηματοοικονομική συμβουλή και συμβουλευτική στην ανάπτυξη επιχειρήσεων και στη διαχείριση περιουσίας.

Η επαγγελματική του κατάρτιση αφορά στην οργάνωση και Διοίκηση επιχειρήσεων, ενώ πρόσφατα ολοκλήρωσε και το τμήμα «financial management» της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε:

 1. στο site μας
 2. στα τηλέφωνά μας: 2312 201003, 2315 311282
 3. στο email μας: [email protected]
 4. Facebook page
Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα