Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019,

Εξωδικαστικός: Αρχές Φεβρουαρίου η ρύθμιση για χρέη προς τα Ταμεία

Τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου προσανατολίζονται τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας να θέσουν σε εφαρμογή την ηλεκτρονική πλατφόρμα για την έναρξη λειτουργίας της ρύθμισης, που δίνει το δικαίωμα αποπληρωμής σε έως 120 δόσεις οφειλών έως 50.000 ευρώ, προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Ο στόχος που έχει τεθεί είναι έως τη Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου, να καταστεί εφικτό να έχει ανοίξει η πύλη. Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ), της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), επιδιώκουν να βελτιώσουν ανάλογα τα πληροφοριακά τους συστήματα, έτσι ώστε να μπορούν να υποβληθούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά από τους οφειλέτες και να γίνουν οι σχετικοί έλεγχοι, χωρίς να προκύψουν προβλήματα.

Το ενδιαφέρον των οφειλετών είναι μεγάλο και εκτιμάται ότι μόλις ανοίξει η δικτυακή πύλη θα σπεύσουν μαζικά να υποβληθούν αιτήσεις. Οι παράμετροι, όμως, που θέτει η ρύθμιση, είναι πιθανό να προκαλέσουν προβλήματα, τόσο στη συγκέντρωση των δικαιολογητικών, όσο και στην έγκριση των αιτήσεων με τις δόσεις που θα επιθυμούν οι οφειλέτες.

Στο οικονομικό επιτελείο διατηρούν χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών, αναφορικά με την πορεία της ρύθμισης. Αρμόδια στελέχη εκτιμούν ότι αν κυμανθεί στα επίπεδα της προηγούμενης αντίστοιχης ρύθμισης, εκείνης των 100 δόσεων, τότε θα έχει επιτευχθεί σημαντική επιτυχία. Αυτό σημαίνει ότι το ιδεατό σενάριο θα ήταν να ξεπεράσουν τους 100.000 οι οφειλέτες που θα ενταχθούν στη ρύθμιση και το συνολικό ποσό οφειλής που θα ρυθμιστεί να υπερβεί το 1,8 δισ. ευρώ.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου

Black Friday στην ασφαλιστική συνείδηση

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα