Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019,

Οι Εκπαιδευτές Οδήγησης δηλώνουν δικαιωμένοι

Μετά από μια σειρά αντεγκλήσεων ανάμεσα στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Οδήγησης και το Υπουργείο Μεταφορών, οι Εκπαιδευτές Οδήγησης δηλώνουν δικαιωμένοι καθώς αίρεται με σχετική ρύθμιση η εναλλαγή εκπαιδευτών κατά τις εξετάσεις υποψηφίων οδηγών.

Κατόπιν αγώνων πολλών μηνών και συνεχών πιέσεων που άσκησε η Ομοσπονδία μας προς το Υπουργείο Εργασίας όσον αφορά στο θέμα της εργασιακής σχέσης που είχε προκύψει λόγω της ευθείας αντίθεσης του ν. 4599/2019 με την υφιστάμενη εργασιακή νομοθεσία, οι κόποι και οι αγώνες μας έφεραν καρπούς.

Ήτοι σήμερα, την τελευταία ημέρα λειτουργίας της Βουλής των Ελλήνων, λόγω των επερχόμενων εκλογών, ο Υπουργός του ΥΜΕ, κατάλαβε ότι πλέον φορτώνει με βαριά πρόστιμα τους εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών λόγω της εναλλαγής του παριστάμενου εκπαιδευτή στις πρακτικές εξετάσεις και αποφάσισε να καταργήσει τις επίμαχες παραγράφους του ν. 4599/2019.

Είναι η μεγαλύτερη δικαίωση του Κλάδου μας. Έπρεπε να περάσουν τόσοι μήνες χωρίς δουλειά και οικονομική εξαθλίωση του Κλάδου μας, για να καταλήξει την τελευταία μέρα διοίκησής του να αρχίσει να γκρεμίζει το -ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ- ν.4599/19 τον οποίο ψήφισε βασιζόμενος σε ψευδή πληροφόρηση του Ελληνικού λαού ότι ο εκπαιδευτής ευθύνεται για την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας με το θέμα της Οδικής Ασφάλειας.

Λυπούμαστε που δεν πρόλαβε να κατανοήσει και τις υπόλοιπες αστοχίες και κενά του νόμου και να τροποποιήσει και άλλες διατάξεις που είναι εις βάρος των διοικουμένων, ήτοι την διάταξη που αναγκάζει τους υποψηφίους να εφοδιαστούν με ένα κοστοβόρο ασφαλιστήριο συμβόλαιο προκειμένου να έχουν την τυπική προϋπόθεση να συμμετέχουν στις πρακτικές εξετάσεις. Δυστυχώς, με την παρούσα νομοθεσία δυνάμει του ν. 4599/2019, ο εκπαιδευτής φέρει όλη την ευθύνη ενός ατυχήματος, ο υποψήφιος γίνεται φτωχότερος και η ασφαλιστική πλουσιότερη.

Υποσχόμαστε ως ΔΣ της ΠΟΕΟ ότι θα συνεχίσουμε τους συνδικαλιστικούς μας αγώνες προκειμένου να εξασφαλίσουμε την ποιότητα και τον σεβασμό που αρμόζει στο επάγγελμα μας. Πρωταρχικός και κύριος σκοπός μας είναι η πλήρης αποκατάσταση της ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΜΑΣ“.

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου

Περί τεκμηρίων ο λόγος…

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα