Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019,

Είναι οι οθόνες τοξικές για τα παιδιά;

Στην εποχή μας τα παιδιά μεγαλώνουν μπροστά από μια οθόνη. Υπολογιστές, τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας, smartphones, tablets… Φαίνεται πως οι ώρες που περνούν τα παιδιά μας μπροστά από μια οθόνη δεν είναι η τοξική βόμβα που φοβόμαστε.

Ερευνητές από Royal College of Paediatrics and Child Health (RCPCH) στη Βρετανία μελέτησαν έρευνες απ’ όλον τον κόσμο στις οποίες συμμετείχαν πανεπιστήμια από κάθε γωνιά του πλανήτη, με ειδικό ερωτηματολόγιο που είχε δοθεί στα σχολεία της εκάστοτε περιοχής.

Οι ειδικοί διαπίστωσαν πως δεν υπάρχουν ενδείξεις που να συνδέουν τις οθόνες με «τοξικές» συνέπειες για τον οργανισμό των παιδιών. Το μόνο συμπέρασμα που έβγαλαν οι επιστήμονες, είναι ότι οι οθόνες αυξάνουν το άγχος και τον εκνευρισμό στα παιδιά, γεγονός που επιβάλει ένα μέτρο στη χρήση τους, με τους γονείς να καλούνται να θέτουν κανόνες.

Ένας πονοκέφαλος λιγότερος, λοιπόν, για τους γονείς. Σε καμία περίπτωση, ωστόσο, οι οθόνες δεν απενοχοποιούνται για την επίδρασή τους, σε άλλο επίπεδο, στα παιδιά. Μπορεί να μην προκαλούν «τοξικές» συνέπειες, ενισχύουν όμως την αγχωτική συμπεριφορά και το στρες -κυρίως- των εφήβων. Ιδιαίτερα, δε, η έρευνα αναδεικνύει την έξαρση άγχους σε διπλάσια ποσοστά για τα κορίτσια, έναντι των αγοριών και ειδικότερα στην ηλικία των 14 ετών.

Πηγή: healthview.gr

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Αλέξης Κώτσαλος

Chernobyl insurance...

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα