Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018,

Δ.Ζορμπάς στο insuranceforum.gr: Προσπαθούμε να εξαφανίσουμε το φαινόμενο των πλαστών συμβολαίων

Έπειτα από το προχθεσινό ρεπορτάζ του insuranceforum.gr σχετικά με τις δεκάδες χιλιάδες ασφαλιστήρια συμβόλαια που εντοπίστηκαν κατά τον έλεγχο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων εσόδων (δείτε το σχετικό ρεπορτάζ) και τον μεγάλο θόρυβο που δημιουργήθηκε στην αγορά επικοινωνήσαμε με τον κ.Δημήτρη Ζορμπά, Πρόεδρο της Επιτροπής Αυτοκινήτων της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος,  ο οποίος μας ανέφερε πως «Όταν γίνονται αντιληπτές περιπτώσεις πλαστών ασφαλιστηρίων συμβολαίων επεμβαίνει η Δικαιοσύνη και η Υπηρεσία Οικονομικού Εγκλήματος της Αστυνομίας. Έχουμε πολύ καλή συνεργασία μαζί τους και προσπαθούμε να εξαφανίσουμε το φαινόμενο. Ο καταναλωτής πρέπει να είναι κάτοχος συμβολαίου (όχι προσφοράς) από πιστοποιημένο ασφαλιστή. Εάν η διασταύρωση ολοκληρωνόταν όπως ξεκίνησε, θα εντόπιζε με ακρίβεια τον αριθμό των πλαστών συμβολαίων. Τώρα, βρισκόμαστε εν αναμονή της νέας εφαρμογής,  του τρόπου αλλά και χρόνου που αυτή θα πραγματοποιηθεί.»

Να προσθέσουμε πως ο κ. Ζορμπάς σε συνέντευξη που είχε δώσει σε κλαδικό μέσο αναφέρθηκε στα λάθη που παρουσιάστηκαν κατά τον έλεγχο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και τόνισε την ανάγκη να είναι όλοι ασφαλισμένοι γιατί διαφορετικά καταστρέφονται οι ίδιοι σε περίπτωση πρόκλησης ζημίας αλλά και οι οικογένειές τους και έδωσε συγκεκριμένα παραδείγματα από ανασφάλιστα οχήματα.

Σημαντικότερο όλων είναι όταν κάποιος καταναλωτής διαπιστώνει ότι έχει πέσει θύμα απάτης να προχωράει σε καταγγελία στην Τράπεζα της Ελλάδος  και στον συνήγορο του καταναλωτή.

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα