Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019,

Δικαίωση της Aviva σε υπόθεση «Slip-and-trip»

Η Farida Ashraf, πρώην φοιτήτρια Δικαίου, 41 ετών καταδικάστηκε σε 21 μήνες φυλάκιση με αναστολή από το δικαστήριο του Μπράντφορντ, καθώς κρίθηκε ένοχη σε υπόθεση εξαπάτησης ασφαλιστικής εταιρείας. Η Ashraf  έστησε με δυο συνεργούς της απάτη εναντίον  ασφαλιστικής και ενός σούπερ μάρκετ απαιτώντας 60.000 στερλίνες. Η γυναίκα ισχυριζόταν ότι  γλίστρησε και έπεσε πάνω σε ένα χαρτοκιβώτιο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Οι υποθέσεις απάτης γνωστές ως «slip-and-trip» έχουν γίνει συνηθισμένες στο Ηνωμένο Βασίλειο με την υπόθεση της Ashraf και της ασφαλιστικής εταιρείας Aviva να είναι η πρώτη ιδιωτική δίωξη ασφαλιστικής εναντίον τέτοιου περιστατικού. Η Aviva, εκπροσωπώντας το σούπερ μάρκετ, προέβη σε ιδιωτική δίωξη για απάτη και ψευδή δήλωση. Η παγκόσμια δικηγορική εταιρεία Clyde & Co προσλήφθηκε  να εκπροσωπήσει την Aviva.

Το modus operandi; Βάζετε δύο συνεργάτες να τοποθετήσουν  ένα χαρτοκιβώτιο χυμού πορτοκαλιού στο πάτωμα, ώστε να μπορέσετε να οργανώσετε ένα αληθοφανές ατύχημα. Στη συνέχεια, καταθέτετε αξίωση οκτώ μήνες αργότερα, ελπίζοντας ότι το CCTV του καταστήματος της εγκατάστασης έχει ήδη διαγραφεί.

Αυτό έκανε η Farida Ashraf με απόλυτη αποτυχία. Να σημειώσουμε ότι οι συνεργάτες της δεν έχουν ακόμα εντοπιστεί. Δείτε το στιγμιότυπο από την κάμερα ασφαλείας:

«Οι δόλιες ασφαλιστικές αξιώσεις δεν είναι κάτι καινούργιο σε αυτή την πόλη», δήλωσε ο δικαστής του Bradford Crown Court David Hatton QC. «Η φυλάκιση πρέπει να λειτουργήσει ως αποτρεπτικό μέτρο. Οι υπάλληλοι του σούπερ μάρκετ κατηγορήθηκαν άδικα για αμέλεια και αδιαφορία επειδή κάποιος ήθελε να βγάλει χρήματα».

«Αυτό το ατύχημα αποτελεί ένα σαφές παράδειγμα ενός απατεώνα που προσπαθεί να διεκδικήσει κάποια εύκολα», σχολίασε ο επικεφαλής της Aviva, ο Richard Hiscocks. «Η Aviva υιοθετεί προσέγγιση μηδενικής ανοχής για την απάτη και θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να υπερασπιστούμε τους πελάτες μας ενάντια σε τέτοιες αξιώσεις».

«Τα αριθμητικά στοιχεία δείχνουν σαφώς μια σημαντική αύξηση στην αποκαλούμενη απάτη» slip-and-trip «, δήλωσε ο συνεργάτης της Clyde & Co, Damian Rourke. «Είναι σημαντικό οι επιχειρήσεις και το κοινό να γνωρίζουν ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες, όπως η Aviva, θα λάβουν προληπτικά μέτρα για να αποτρέψουν και να τιμωρήσουν τους εγκληματίες που βλάπτουν τις επιχειρήσεις».

Αντώνης Αντωνόπουλος

Δημοσιογραφικό Τμήμα

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου

Περί τεκμηρίων ο λόγος…

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα