Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019,

Διατροφικοί μύθοι που ακόμη πιστεύουμε …

Άλλους τους πιστεύουμε από… συνήθεια και άλλους επειδή μας φαίνονται προφανείς. Ωστόσο, τα φαινόμενα μπορεί να εξαπατούν! Ας δούμε τέσσερις διαδεδομένους διατροφικούς μύθους και γιατί δεν ισχύουν.

  • Ένα παγωτό θα μας δροσίσει

Ναι, αυτό θα συμβεί στην αρχή ή έστω αυτή θα είναι η αίσθηση που θα αποκομίσουμε. Στην πραγματικότητα όμως, τρώγοντας ένα παγωτό προκαλούμε ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που θέλουμε. Γιατί; Το σώμα, ανεβάζει θερμοκρασία προκειμένου να βρει την ενέργεια που χρειάζεται για την πέψη του παγωτού – όπως και κάθε άλλης τροφής, ζεστής ή παγωμένης.

  • Η καστανή ζάχαρη είναι καλύτερη από την λευκή

Παρότι η διαφορά στο χρώμα οφείλεται όντως στον αυξημένο αριθμό μετάλλων που έχει η καστανή ζάχαρη, αυτό δεν αρκεί για να την θεωρούμε πιο «υγιεινή” επιλογή από τη λευκή. Η διαφορά στον αριθμό των μετάλλων είναι τόσο μικρή που η θρεπτική αξία παραμένει στην πραγματικότητα ίδια για όλες της μορφές της  ζάχαρης.

  • Οι χυμοί βοηθούν το σώμα να αποτοξινωθεί

Κι όμως, το σώμα μας είναι ένα εργοστάσιο ακριβείας που έχει τους δικούς του τρόπους να διώχνει τις τοξίνες – τα νεφρά και η ούρηση συντελούν σε αυτή την πολύτιμη διαδικασία. Μήπως όμως οι χυμοί αδυνατίζουν;  «Οι άνθρωποι χάνουν κιλά ακολουθώντας αποτοξινώσεις χυμών, όχι γιατί υπάρχει κάποιο μαγικό συστατικό που διώχνει τις τοξίνες και αλλάζει τον μεταβολισμό, αλλά επειδή καταναλώνουν πολύ λίγες θερμίδες. Η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών είναι υγιεινές διατροφικές συνήθειες, αλλά η αποτοξίνωση με χυμούς επιφέρει μόνο προσωρινά αποτελέσματα. Επιπλέον, δεν μας βοηθά να μάθουμε να τρεφόμαστε σωστά ώστε να διατηρούμε ένα υγιές βάρος» συμβουλεύει διαιτολόγος Kristen Carlucci.

  • Οι υδατάνθρακες παχαίνουν

Οι υδατάνθρακες έχουν τις ίδιες θερμίδες ανά γραμμάριο με τις πρωτεΐνες και παρότι οι πρωτεΐνες θεωρούνται απαραίτητα δομικά συστατικά του οργανισμού, και οι υδατάνθρακες είναι πολύτιμοι καθώς παρέχουν άμεσα ενέργεια στο σώμα. Άρα οι υδατάνθρακες δεν παχαίνουν; «Εξαρτάται από την ποσότητα που θα καταναλώσουμε” απαντά η διαιτολόγος. «Μια ιδανική μερίδα είναι περίπου το ένα τέταρτο του πιάτου μας και οι υδατάνθρακες που προτιμούμε είναι οι αργής καύσης, δηλαδή ολικής άλεσης, που παρέχουν σταθερά ενέργεια για περισσότερες ώρες”.

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Αλέξης Κώτσαλος

Chernobyl insurance...

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα