Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019,

Δεν υπάρχει ακόμα σοβαρή πρόταση για Εθνική Ασφαλιστική

Ένας στρατηγικός επενδυτής που ίσως θα ήταν μια ευρωπαϊκή ασφαλιστική είναι το καλύτερο σενάριο για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής. Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, κ. Παύλος Μυλωνάς παρουσιάζοντας το στρατηγικό σχέδιο μετασχηματισμού της ΕΤΕ την επόμενη 4ετίας.

Προς το παρόν, σημείωσε ο κ. Μυλωνάς, δεν υπάρχει προσέγγιση από κανένα σοβαρό επενδυτή

Μιλώντας σε επενδυτές στο Λονδίνο, ο κ. Μυλωνάς σημείωσε πως το κλίμα θα είναι καλύτερο μετά τις εκλογές – χωρίς να αποκλείεται κάτι νωρίτερα, ώστε να υπάρξουν εν δυνάμει αγοραστές. Επεσήμανε, ωστόσο, πως το plan b παραμένει η είσοδος στο Χρηματιστήριο.

Για την ώρα, δεν έχει ξεκινήσει τυπικά η εκ νέου διαδικασία πώλησης καθώς απαιτούνται περαιτέρω συνομιλίες της τράπεζας με τους αρμόδιους συμβούλους για οριστικοποιηθεί το business plan της ασφαλιστικής.

Σημειώνεται ότι η DG Comp ως αποτέλεσμα της καθυστέρησης υλοποίησης της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής και επομένως της καθυστέρησης στην αποπληρωμή κρατικής βοήθειας, απαίτησε να αυξηθεί το ελάχιστο προς πώληση ποσοστό της ασφαλιστικής από 75% σε 80%.

«Ήταν το ελάχιστο πέναλτι που μπορούσαμε να υποστούμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Π. Μυλωνάς.

Πηγή: insuranceworld.gr

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου

Περί τεκμηρίων ο λόγος…

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα