Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019,

Αύξηση των άμεσων επενδύσεων τον Μάρτιο του 2019 εξαιτίας της πώλησης της ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΜΕΣΙΤΕΣ Α.Ε.

Η Τράπεζα της Ελλάδος ανακοίνωσε το Ισοζύγιο Πληρωμών για τον Μάρτιο του 2019. Σχετικά με το Ισοζύγιο Χρηματοοικονομικών Συναλλαγών, το Μάρτιο του 2019, στην κατηγορία των άμεσων επενδύσεων σημειώθηκε αύξηση κατά 277 εκατ. ευρώ των υποχρεώσεων των κατοίκων έναντι του εξωτερικού (άμεσες επενδύσεις μη κατοίκων στην Ελλάδα), με μια από τις  σημαντικότερες συναλλαγές να αφορά την πώληση της Πειραιώς Μεσίτες Ασφαλιστικών και Αντασφαλιστικών Εργασιών Α.Ε., θυγατρικής της Τράπεζας Πειραιώς, στην Matrix Insurance and Reinsurance Brokers S.A. (Ηνωμένο Βασίλειο).

Πρόκειται για μια από της μεγαλύτερες συμφωνίες εξαγοράς στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση στην Ελλάδα. H Πειραιώς Μεσίτες Ασφαλιστικών και Αντασφαλιστικών ΑΕ είναι μία από τις μεγαλύτερες μεσιτικές εταιρείες της χώρας. Στη χρήση του 2017, τα κέρδη προ φόρων της εταιρείας ήταν ύψους € 6.662.927,10 έναντι € 7.924.943,66 της προηγούμενης χρήσης, παρουσιάζοντας μείωση ποσοστού 15,92 %. O κύκλος εργασιών της Εταιρείας μειώθηκε κατά ποσοστό 7,82% περίπου και διαμορφώθηκε στο ύψος των € 7.403.572,39 έναντι € 8.031.616,36 της προηγούμενης χρήσης.

Ο κ. Δημήτρης Τσεσμετζόγλου, CEO του Ομίλου ΜΑTRIX Insurance & Reinsurance Brokers είχε δηλώσει για την εξαγορά: «Η εξαγορά της ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΜΕΣΙΤΕΣ Α.Ε., θωρακίζεται περαιτέρω από τη στρατηγική συμμαχία με τον Όμιλο Howden. Παράλληλα, αποτελεί μία εξέλιξη που διευρύνει τις δυνατότητές μας να παρέχουμε τόσο στους υφιστάμενους και μελλοντικούς πελάτες μας, όσο και στους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς πελάτες της μεγαλύτερης ελληνικής τράπεζας εξαιρετικές υπηρεσίες, παγκόσμιας εμβέλειας, πάντα με τα ποιοτικά κριτήρια και τις υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της φιλοσοφίας του ομίλου MATRIX. Πρόκειται για το πιο σημαντικό ορόσημο στην ιστορία της MATRIX μέχρι σήμερα και είμαστε ικανοποιημένοι που με ενισχυμένη οικονομική ισχύ και άμεση διεθνή πρόσβαση, μπορούμε να εγγυηθούμε προς πάσα κατεύθυνση ακόμη πιο εκτεταμένο, πιο ανταγωνιστικό και ολοκληρωμένο φάσμα λύσεων, προϊόντων και υπηρεσιών ασφάλισης και αντασφάλισης.»

Ο CEO του Ομίλου Howden Broking Group κ. José Manuel González ανέφερε ότι: «Είμαστε ιδιαιτέρως ευτυχείς για τη στρατηγική συμμαχία με την MATRIX, μια ηγετική δύναμη αντασφάλισης στην ελληνική και κυπριακή αγορά, ειδικά σε αυτήν την κομβική περίοδο για την αναπτυξιακή της εξέλιξη. Η συνεργασία αυτή θα χαρακτηριστεί από τον συνδυασμό της δυναμικής της MATRIX στις τοπικές αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται σε συνδυασμό με τη διεθνή εμβέλεια της Howden. Είμαστε βέβαιοι ότι το αποτέλεσμα αυτής της συμμαχίας θα είναι άκρως επωφελές για το σύνολο του πελατολογίου της MATRIX.»,

Δημοσιογραφικό Τμήμα

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου

Περί τεκμηρίων ο λόγος…

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα