Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019,

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ – Αυξήσεις έως 12% στα ασφάλιστρα υγείας

Η αυστραλιανή κυβέρνηση πρόκειται να υιοθετήσει μεταρρυθμίσεις, σύμφωνα με τις οποίες μόνο όσοι έχουν ασφάλειες υγείας πλήρους κάλυψης, θα έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας που έως τώρα έχουν πρόσβαση και ασφαλισμένοι με συμβόλαια μερικής κάλυψης. Μία τέτοια κίνηση λέγεται ότι θα αυξήσει τα ασφάλιστρα υγείας έως και 12%.

Οι μεταρρυθμίσεις αυτές ίσως τεθούν σε ισχύ τον Απρίλιο του 2019 και θα επιτρέπουν την πρόσβαση σε επέμβαση καταρράκτη, βαριατρικές επεμβάσεις καθώς και σε κάποιες άλλες επεμβάσεις ορθοπεδικής χειρουργικής μόνο σε όσους έχουν ασφάλεια πλήρους κάλυψης.Όμως πρόκειται για μία μεγάλη αλλαγή διότι κάλυψη για αυτές τις επεμβάσεις προσφέρεται σήμερα και σε ασφαλισμένους μερικής κάλυψης.

Σύμφωνα το neoskosmos.com, με το νέο σύστημα η ιδιωτική ασφάλεια υγείας ταξινομείται σε τέσσερα επίπεδα με πολύ πιο αυστηρούς κλινικούς ορισμούς για το τι το συμβόλαιο κάθε επιπέδου συμπεριλαμβάνει.

Ο οικονομολόγος Stephen Duckett επισημαίνει τις συνέπειες που θα έχει η υιοθέτηση αυτών των μεταρρυθμίσεων σε κάθε οικογένεια. «Κάποιοι μπορεί να αναγκαστούν να πληρώσουν περισσότερα χρήματα το επόμενο έτος σε ασφάλιστρα, ενώ την ίδια στιγμή η κάλυψή που θα έχουν θα είναι μικρότερη. Αυτό θα δημιουργήσει ακόμα περισσότερη δυσαρέσκεια για την ιδιωτική ασφάλεια γεγονός που δεν ευνοεί τον τομέα» είπε ο Duckett.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις oι αλλαγές αναμένεται να ωθήσουν στην έξοδο 3.000- 50.000 επιπρόσθετων ασφαλισμένων εκτός ιδιωτικής κάλυψης υγείας, ανάλογα με τον τρόπο που αυτές θα εφαρμοστούν μέχρι το 2022, γεγονός που θα αυξήσει τις πιέσεις που ήδη δέχεται το δημόσιο σύστημα υγείας.

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας από την άλλη, διαφωνεί με την άποψη ότι οι αλλαγές που θα εφαρμοστούν θα αυξήσουν τα ασφάλιστρα ενώ, αντίθετα, το κόστος των ιδιωτικών ασφαλίσεων υγείας πλήρους κάλυψης θα μειωθεί κατά 0,3%.

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Αλέξης Κώτσαλος

Chernobyl insurance...

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα