Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019,

Ασφαλιστές: Το ένα μέγεθος δεν πουλά σε όλους

της Έλενας Ερμείδου

«Οι πρόσφατες εξελίξεις επιτρέπουν αισιοδοξία στην ανάπτυξη ασφαλιστικών εργασιών» τόνισε ο Υποδιοικητής της ΤτΕ κος Θεόδωρος Μητράκος στο 11ο Ασφαλιστικό Συνέδριο.

Τρεις είναι οι τομείς που χρήζουν την προσοχή του κλάδου και υπόσχονται ανάπτυξη: η υγεία, οι καταστροφές και οι συντάξεις. Εμφαση, επίσης έχει αρχίσει σταδικά να δίνεται  στο Πανευρωπαϊκό Συνταξιοδοτικό Προϊόν του οποίου τα χαρακτηριστικά μελετώνται, και η εφαρμογή του θα έρθει στα επόμενα χρόνια με στόχο την ανάπτυξη της αποταμίευσης και την ενίσχυση των ιδιωτικών συντάξεων. Η ΕΕ έχει ανάψει ήδη το πράσινο φως για την μελλοντική εφαρμογή του με την προσαρμογή των εθνικών νομοθεσιών των κρατών μελών.

Ωστόσο, η συνταγή της ανάπτυξης για την ασφαλιστική αγορά  δεν είναι μπορεί να είναι ίδια για όλους. Ο κος Μητράκος συνέστησε προς τους ασφαλιστές την κατηγοριοποίηση των πελατών τους, δηλώνοντας ότι «δεν κάνουν όλα τα προϊόντα για όλους τους πελάτες». Και αυτό διότι ο κάθε πελάτης έχει διαφορετικές ανάγκες, επίσης δύνανται να τις καλύψεις μέσα από διαφορετικά κανάλια διανομής.

Το θεσμικό και εποπτικό περιβάλλον ενισχύουν την εικόνα του κλάδου και την εμπιστοσύνη του καταναλωτη. Ο ίδιος πληροφόρησε ότι η Τράπεζα της Ελλάδος εργάζεται πάνω σε τρεις άξονες: στην ενίσχυση της φερεγγυότητας, στην πληροφόρηση, και στο δίκτυο διανομής. Ωστόσο, διευρκίνισε ότι δεν χρειάζεται η υπέρ-πληροφόρηση. Σημασία συγκεκριμένα είπε «δεν έχει το μέγεθος της πληροφόρησης αλλά η ποιότητα της πληροφόρησης».

Υπενυθμίζεται ότι  και η KPMG στην τελευταία της μελέτη για το κλάδο των ασφαλειών έχει τονίσει και εξηγήσει με πολύ αναλυτικό τρόπο τους λόγους που  όγκος της πληροφόρησης δεν είναι χρήσιμος. Αφ’ ενός οι ασφαλιστικές θα πρέπει να δώσουν σημασία στην πιο ουσιαστική πληροφόρηση και την σύντομη και αφ’ ετέρου ο καταναλωτής δεν χρειάζεται πληροφόρηση που δεν κατανοεί.

Στην ανάπτυξη, τέλος και στο ξεκαθάρισμα της εικόνας του κλάδου θα βοηθήσει η εύρεση λύσης για του Επικουρικό Αυτοκινήτου και επίλυση του ζητήματος του Ομίλου Ασπίς.

Πηγή: insuranceworld.gr

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου

Black Friday στην ασφαλιστική συνείδηση

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα