Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018,

Ανοίγουν πόρτες συνεργασίας των ΕΠΥ ασφαλιστικών με την ΕΑΕΕ, στον κλάδο αυτοκινήτου

Στα “αχαρτογράφητα νερά” των ΕΠΥ η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος.


Η από καιρού διαφαινόμενη επιδίωξη της Ένωσης των Ασφαλιστικών Εταιριών να έχει μεγαλύτερη βάση παρέμβασης στην ασφαλιστική αγορά φαίνεται να παίρνει σάρκα και οστά.

Όπως ανακοίνωσε η Eurostatus Insurance & Qudos Hellas, που εκπροσωπεί ασφαλιστικές εταιρίες με καθεστώς ΕΠΥ στην Ελλάδα, θα έχει συνεργασία με την ΕΑΕΕ στην συλλογή των στατιστικών στοιχείων της Ένωσης, που καταγράφει τις εξελίξεις στην παραγωγή ασφαλίστρων σε όλους τους κλάδους.

Μέχρι και σήμερα η υπηρεσία αυτή συγκέντρωνε στατιστικά μόνο από εταιρίες μέλη της ΕΑΕΕ με έδρα η υποκατάστημα στην Ελλάδα.

Αυτό το άνοιγμα της Ένωσης δείχνει προσπάθειες να έχει ευρύτερη εικόνα της αγοράς, αφού κύρια στον κλάδο αυτοκινήτου οι εταιρίες με καθεστώς Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών έχουν σημαντική παραγωγή, που μέχρι σήμερα δεν καταγράφεται στα στατιστικά παραγωγής της ΕΑΕΕ.

Ενώ διάχυτες είναι οι φήμες ότι η Ένωσή προτίθεται να ανοίξει και το σύστημα φιλικού διακανονισμού αυτοκινήτου επιτρέποντας την συμμετοχή σε αυτό και εταιριών που δεν είναι μέλη της. Δηλαδή τις ΕΠΥ.

Ήδη το σύστημα φιλικού διακανονισμού έχει όλες τις εταιρίες του κλάδου αυτοκινήτου με έδρα και υποκατάστημα στην Ελλάδα, ενώ υπάρχουν συνολικά 10 εταιρίες με καθεστώς ΕΠΥ που δεν είναι μέλη.

Πηγή: asfalisinet.gr

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα