Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018,

αυτοκίνητο, ανασφάλιστα

Ανασφάλιστα: Μία μάστιγα που είναι σχεδόν παρελθόν

Πιά τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα.

Αν το πρόστιμο δεν πληρωθεί στις 8 ημέρες διπλασιάζεται. (από 250€ σε 500€)

Κατά χιλιάδες οι κάτοχοι ανασφάλιστων οχημάτων προχωρούν στην ασφάλιση των οχημάτων που …..έπρεπε έτσι και αλλιώς να έχουν ασφαλισμένα.

Μαθαίνουμε πως τα περισσότερα γραφεία «δουλεύανε» μέχρι αργά εχθές το βράδυ προκειμένου να καταχωρήσουν αιτήσεις. Το ίδιο λογικά θα συμβεί και σήμερα και την επόμενη εβδομάδα.

Και βέβαια η γκρίνια δεν έλειπε. Ο περισσότερος κόσμος θεωρεί πως αυτό είναι ένα εισπρακτικό μέτρο και μόνο. Παντελώς λανθασμένη αντίληψη. Μακάρι να μην χρειαζόταν να σταλούν πρόστιμα. Μακάρι ο Έλληνας καταναλωτής να είχε συναίσθηση του τί σημαίνει να οδηγεί ανασφάλιστο όχημα. Αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα του 2017 αυτό δεν συμβαίνει.

Όπως και να έχει αυτό που συμβαίνει εδώ και μία εβδομάδα έπρεπε να γίνει εδώ και χρόνια. Χιλιάδες ατυχήματα στα οποία  ενεπλάκησαν ανασφάλιστα οχήματα είναι ακόμη ανοιχτά. Άνθρωποι που τραυματίστηκαν από ανασφάλιστο όχημα ψάχνουν χρόνια τώρα να βρουν το δίκιο τους.

Ο κλάδος ασφάλισης οχημάτων ξεκαθαρίζει. Και μαζί με αυτό το ξεκαθάρισμα ας ελπίσουμε πως σύντομα ο Έλληνας οδηγός θα καταλάβει πως η ασφάλεια αυτοκινήτου είναι ασφάλεια για τη ζωή του…και για του απέναντι.

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα