Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018,

ασφάλιση αυτοκινήτου

Ανασφάλιστα: Λάθος διασταυρώσεις, λάθος πρόστιμα

Μετά από εξαγγελίες τριών ετών και υποσχέσεις, κανείς ακόμα δεν γνωρίζει να πει ποιος είναι ο ακριβής αριθμός των ανασφάλιστων οχημάτων. Το τελευταίο διάστημα, ο λογαριασμός των Αρχών τα έφερνε στο 1 εκατ., ενώ, αρκετοί παράγοντες από τον επιχειρηματικό κόσμο τα υπολόγιζαν περί τα 600 χιλιάδες, παρέχοντας επιχειρήματα, όπως είχε γράψει σε πρόσφατο δημοσίευμα του, το Sofokleousin, gr. Τα φερόμενα ως ραβασάκια χτες απεστάλησαν μέσω του Taxisnet από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων σε 1.151.000 οδηγούς αυτοκινήτων που στο σύστημα δείχνουν να είναι ανασφάλιστοι. Είναι ανασφάλιστοι όλοι αυτοί ;

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία η διασταύρωση των στοιχείων δεν ήταν επιτυχής. Εχουν διαπιστωθεί λάθη πολλά καθώς πολλοί φερόμενοι ως κάτοχοι των αυτοκινήτων αυτών και ανασφάλιστοι είτε έχουν πωλήσει τα οχήματα τους, είτε τα έχουν ακινητοποιήσει, είτε είναι ασφαλισμένα, είτε κλεμμένα και δηλωμένα.

Η ΑΑΔΕ ενημερώνει στο μήνυμα της τους τρόπους που πρέπει να ακολουθήσει ο φερόμενος ως παραβάτης για να αποφύγει το πρόστιμο. Ωστόσο σε περίπτωση που η «διαπιστωμένη» παράβαση είναι έγκυρη, ο παραβάτης που δεν θα πληρώσει το πρόστιμο, μπορεί να αντιμετωπίσει  επιβολή προστίμου μέχρι και 3000.

Για όσους έχουν προβεί στην πώληση του οχήματος του και δεν είναι οι νόμιμοι πλέον κάτοχοι, η γραφειοκρατία για να το αποδείξουν στην ΑΑΔΕ είναι μεγάλη, ίσως ακόμα χειρότερα και στην περίπτωση που ένα όχημα έχει κλαπεί. Οσοι πάλι είναι ασφαλισμένοι ή έχουν καταθέσει πινακίδες και πάλι έχουν να αντιμετωπίσουν γραφειοκρατία.

Τα παραπάνω στοιχεία φαίνεται να επιβεβαιώνουν ότι τα ανασφάλιστα είναι κάτω του 1 εκατομμυρίου.

 

της Ελενας Ερμείδου απο το sofokleousin.gr

http://www.sofokleousin.gr/archives/346013.html

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα