Παρασκευή 17 Μαΐου 2019,

Ανακαλύφθηκε εμβόλιο για τη νόσο Αλτζχάιμερ

 Αμερικανοί επιστήμονες δοκίμασαν με επιτυχία ένα νέο εμβόλιο για τη νόσο Αλτζχάιμερ σε πειραματόζωα και φιλοδοξούν να ξεκινήσουν σύντομα δοκιμές σε ανθρώπους.

Το νέο εμβόλιο φέρει την κωδική ονομασία DNA Aβ42 και χρησιμοποιεί το DNA από τις πρωτεΐνες που συνδέονται με τη νόσο για να διδάξει στο ανοσοποιητικό σύστημα ώστε να επιτεθεί στις πλάκες αμυλοειδούς, που χαρακτηρίζουν την ασθένεια.

Οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Τέξας υποστηρίζουν ότι το εμβόλιο θα μπορούσε να μειώσει τον αριθμό των περιπτώσεων άνοιας κατά το ήμισυ! Τα αποτελέσματα της έρευνάς τους δημοσιεύτηκαν πρόσφατα στο ιατρικό περιοδικό Alzheimer’s & Research Therapy Journal.

Το νέο εμβόλιο για πρώτη φορά στοχεύει τόσο σε πλάκες που περιέχουν αμυλοειδές όσο και σε tau, που επίσης χαρακτηρίζει τη νόσο. Χορηγείται με έγχυση επιφανειακά στο δέρμα, καθώς σε μια προηγούμενη απόπειρα προκάλεσε πρήξιμο στον εγκέφαλο όταν εγχύθηκε στους μύες των πειραματόζωων.

Γενικότερα, οι επιστήμονες θεωρούν σήμερα ότι μελλοντικά η θεραπευτική αντιμετώπιση της νόσου θα μοιάζει με εκείνη της χοληστερόλης. Δηλαδή, όπως στους ασθενείς με αυξημένη χοληστερόλη, στόχος της αγωγής είναι η διατήρησή της σε χαμηλά επίπεδα, έτσι και στη νόσο Αλτζχάιμερ, στόχος θα είναι να διατηρείται χαμηλά το αμυλοειδές.

Όλοι μας θα κάνουμε μία εξέταση γύρω στα 50 χρόνια και αν διαπιστωθεί ότι είναι αυξημένα τα επίπεδα αμυλοειδούς, τότε θα λαμβάνουμε θεραπεία, ώστε να εμποδιστεί ο σχηματισμός πλακών στον εγκέφαλο. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι γύρω στο 2025 θα φθάσουμε στο σημείο αυτό!

Στο μεταξύ, σε παγκόσμιο επίπεδο, διεξάγονται πολλές έρευνες για την ανακάλυψη νέων θεραπειών. Άρθρο που δημοσιεύτηκε τον Ιανουάριο του 2018 βρίσκονται σε εξέλιξη κλινικές μελέτες για 112 νέα φάρμακα. Όμως, τα τελευταία χρόνια, έχουν αποτύχει όλες σχεδόν οι πολλά υποσχόμενες κλινικές μελέτες, διαψεύδοντας τις ελπίδες των επιστημόνων.

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα